Senaste inlägg Populäraste inlägg Mer av samma författare

Få senaste inlägg automatiskt

Paris in my veins!

Av Malin Bolte, 25 april 2015

Paris  – The most beautiful city in the world!!!

Har rest mycket som vanligt denna våren och senaste resan gick till Paris. Paris är så ljuvligt och en total kontrast till min absoluta favorit New York. Det är vackert, rent, romantiskt jag alldeles fantastiskt.

Undrar på fullt allvar varför jag inte reser dit oftare? Det är lätt, snabbt och billigt att ta sig dit. Tänk att denna fantastiska stad bara ligger 1:50 bort från CPH. Jag har varit i Paris i 5 gånger och det kommer att bli fler gånger.

Min mamma sa för ca 1 års sedan, ”jag har aldrig varit i Paris…” Hjälp tänkte jag, det kan hon ju inte bara missa att ha på sin CV. Så jag sa till henne att jag visste en lösning. Jag ville ju springa Paris Marathon och ”övertalade” min vän Kristina som älskar NYA utmaningar. Sagt och gjort vi anmälde oss direkt när platserna släpptes och då menar jag på sekunden dom öppnade. Vi skulle dit!

Har verkligen sett fram emot loppet och sedan när jag såg banan fick jag gåshud. Vi startade på Champs Elysees och sprang ut mot parken Bois de Vincennes, tillbaka längs Seine, förbi Notre Dame, vidare mot Eiffeltornet och gick i mål vid Triumfbågen. Check check check på alla dessa sevärdheter. Njöt faktiskt av denna vackra ”sightseeing” på 42195 meter i Paris, tror detta läggs som ett TOPP 10 minne för livet. Jag liksom fick Paris in my veins for real!

Här fick jag Eiffeltornet precis när vi landade i Paris.

IMG_6275

Vi bodde nära Triumfbågen mest pga att vi skulle gå i mål där och vi har genomfört några maror nu så vi vet att man vill bo nära….Gissar att ni förstår varför;)

IMG_1466

Jag kan rekommendera hotellet vi bodde på även om det var mycket enkelt. Hotellet heter Ceramic. Det är enkelt, rent och tillräckligt bra om man inte bara vill njuta på hotellet.IMG_1468

Jag är ju galen i shopping men denna gången var jag ”bara” ute efter att springa, strosa, äta gott och dricka kaffe och kanske ett och annat glas champagne.

IMG_1473

 

Mina restaurangtips i Paris är;

Ralph´s  – Underbar restaurang i äkta Ralph Lauren stil, en klar favvo!!!

IMG_6398

IMG_6392

Buddha Bar – cool asiat

Hotel Costes – stil och trendigt

IMG_6312

Brasseri Lipp – klassiker

La Coupole  – klassiker

IMG_6348

La Fabbrica – Mysig Italienare

Le Paris London – Precis som ett Paris hak ska se ut

IMG_6304

”Mitt” fin-fika ställe är, LADUREE

IMG_1462

Här har du Leilas tips om Paris; http://www.leila.se/cityguides/paris/restauranger/index1,48.htm

Eftersom bla Louis Vuitton, Hermes är mina favorit märken känns det ljuvligt att bara strosa i dessa butiker. Jag gillar Champs Elysees men Kristina gillar dom små udda mysiga butikerna så hon visade mig i Marais, ett trendigt område som påminner om söder i Stockholm. Där fick jag reda på hur solglasögonen ska se ut våren 2015. Japp även jag är redo för runda! Hur coolt som helst, the ROW;)

IMG_6408

Sevärdheter

Förutom bästa ljuvliga Paris Marathon hann vi med lite sevärdheter också:

Triumfbågen

Sacre coeur (där såg vi snabba Jonas Buud;)

IMG_6421

Notre Dame

Eiffeltornet

IMG_1443

Centre Georges Pompidou

IMG_1455

Byggnaden är liksom ”ut och in”. De gröna rören är för vatten, gula för el och blåa för luften. Inne i byggnaden finns det konst från bla Picasso, Dalí och Matisse.

Givetvis hann vi inte med allt men det gör ju bara att man vill tillbaka…

With Paris in my veins drömmer jag vidare om nya resor dit <3

Mot nya mål!

Malin

IMG_6331

 

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?