Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Tre vårtecken!

Av Daniel Östlund, 30 april 2015

I mitt premiärinlägg här på hjartakid.se har jag valt att spana efter vårens ankomst i  Kristianstadsregionen – enligt traditionen är Valborgsmässoafton vinterns sista dag – och jag har identifierat tre säkra vårtecken:

1) Ett av Kristianstadstraktens säkraste tecken på att våren är på väg, är premiären av Lilla Gärdscupen. Traditionsenligt  inleddes Lilla Gärdscupen på Åsum BK:s idrottplats Wendesvallen där tjejer och killar i åldrarna 6-8 år lekte, åt varmkorv, drack saft – och förstås spelades det en del fotboll också – allt med en inramning som uppmuntrar lek, skoj och glädje snarare än tävling och konkurrens. Ett viktigt och angeläget arrangemang!

GärdsCupen2015

2) Det andra säkra vårtecknet utgörs av ansökningsstatiken till universitet och högskolor som sammanställs av Universitets- och högskolerådet, UHR. Ca en vecka efter ansökningstiden gått ut, brukar vi inom högskolan kunna ta del av söksiffrorna. Statistiken visar att Högskolan Kristianstad fördubblat antalet sökande på tre år! I jämförelse med övriga högskolor är Högskolan Kristianstad landets näst mest sökta högskola! Läs gärna mer via Högskolan Kristianstads pressmeddelande! 

söktryck

3) Det tredje vårtecknet är att allt fler i min omgivning plockat fram delar av vår- och sommargarderoben. Som entusiastisk Hawaiiskjorteanvändare utgör vårens och sommarens varmare väder en möjlighet att exponera omvärlden för färgglada skjortor. För Er som planerar att uppdatera vår- och sommargarderoben med en eller flera Hawaiiskjortor bjuder jag på några viktiga tips för lyckade inköp:

  1. Skjortans material: Fundera över i vilka sammanhang du tänker använda dina skjortor. Skall du bära dem under varma sommardagar är ett svalt Rayon material att föredra framför skjortor i bomull eller linne.
  1. Knapparna: Välj gärna en skjorta där knapparna är tillverkade i naturmaterial – på s k äkta Hawaiiskjortor (dvs Made in Hawaii) är knapparna i allmänhet tillverkade av kokosnötskal.
  1. Bröstfickan: Är fickan på skjortan mönsterpassad tyder det på att skjortan är av lite bättre kvalitet.
  1. Storleken: Välj med fördel en storlek större än vad du vanligtvis har i dina andra skjortor. Lite extra rymd i skjortan ger den rätta avslappnande attityden.

IMG_2613

 

ALOHA och hoppas Ni alla får en fin Valborgsmässoafton!

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?