Senaste inlägg Populäraste inlägg Mer av samma författare

Få senaste inlägg automatiskt

Andreas Carlsson – Live to win

Av Malin Bolte, 6 maj 2015

Har precis lyssnat på Andreas Carlsson som pratat om sitt spännande liv från Tingsryd till LA. Han är låtskrivare, musikproducent och entreprenör (ut in fingerspetsarna).

FullSizeRender

Fokus var på ;

”Ha en desillusionerad övertro på dig själv och dina möjligheter”

Andreas är uppväxt i Tingsryd och visste redan som 12-åring att han skulle jobba med musik. Han var hårdrockare och satt som tjuren Ferdinand och luktade på vinylerna och drömde sig bort. Dom stora favoriterna var KISS. Han hade ett kall som blivit hans personliga vinning.

Han flyttade till Stockholm under gymnasiet, jobbade som ”krabbgående” Nisse på Café Opera. Träffade Peter Swartling och Anders Bagge i Stockholm och de gjorde en singel som ”gick upp som en sol och ner som en pannkaka”.

Andreas vågade åka till LA utan att riktigt ha något bestämt men han lyckades träffa rätt människor som förstod hans talang. Andreas har sedan på ett spännande sätt lärt känna och arbetat med Bill Champlin, Bon Jovi och hans favorit Gene Simmon mfl. Han har bott i USA i 20 år och har vunnit 5 grammis, sålt 150 miljoner skivor. Killen från Tingsryd lyckades precis som han tänks sig när han var 12 år.

”De två viktigaste dagarna i livet är den du föds och den när du kommer på varför”

Andreas lever efter måttot att ”livet är en ständig utveckling” (och gissa om jag håller med, high five!) Det är viktigt att inte stagnera. ”Creativity never sleeps” (high five igen!)

Han har nu startat en skola i Tingsryd, Academy of Music & Business, imponerade projekt. Denna skolan är väldigt populär och jag visste inget om detta och bli så nyfiken på att åka dit. När man går på denna skolan ska man verkligen veta för vem och varför man går där. Det är inga som hoppar av och det talar sitt tydliga språk. http://www.ambsweden.com

”Dina drömmar är kartan till din egna verklighet”

IMG_6837

När man vågar gå utanför sin comfort zone kan man lyckas. Det är viktigt att vara sitt varumärke och hålla sig till samma strategi och våga göra fel.

Andreas är verkligen en entreprenör som kommer att fortsätta göra en massa fantastiska saker i sitt liv. Jag tror aldrig han kommer att sätta sig ner och vara nöjd. Han är en man som lever efter ”LIVE TO WIN” & ”CREATIVITY NEVER SLEEPS”

Andreas sa så många kloka saker…

Är du nyfiken på att lyssna på Andreas kan du kolla här var han föreläser nästa gång; http://wimab.se/Produkter/Forelasare/Andreas-Carlsson

Eller köp hans bok Live to Win eller den som jag nu ska läsa FRÅN IDÈ TILL SUCCE som inleds såhär: ”Framgång går att skapa oavsett var du är född, vilka dina föräldrar är och hur din livssituation ser ut. Framgång är en attityd, en inställning, en energi och framför allt förmågan att kunna kommunicera med sig själv.”

Tack Andreas för att du delar med dig av ditt spännande liv, keep up doing the great work! Lycka till med musikalen Dandy i LA. Vi blir många från Kristianstad på premiären;)

/Malin

FullSizeRender

Siri på 7 år var med och hon återberättade föreläsningen i bilen hem; ”Simmons hade en svart fåtölj som var som en hoppborg så när Andreas satte sig i den fick han fötterna i ansiktet” hahaha;)

 

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?