Senaste inlägg Populäraste inlägg Mer av samma författare

Få senaste inlägg automatiskt

Almost to good to be true!

Av Martin Nygren, 9 maj 2015

Blir nästan förbannad. Har varit på plats mindre än ett dygn och vet redan att jag kommer sakna det när jag åker härifrån. Sitter med en kaffe efter morgonpass och frukost. Losinj är erotik för själen. Älskvärt som när vind smeker solbränd sommarkind. image
Lämnade soligt KID efter att tull och polis konstaterat att tung blyfylld väska inte var terrorist-relaterat, utan en av herr Nygrens mest älskade ägodelar. Vem kan åka på semester utan sin viktväst? (Tack till incheckingspersonal för smidig hantering.) image Veckan har ju inriktning träning och hälsa vilket givetvis går hand i hand med lite självplågeri. Har haft en segdragen mancold och en krånglande hals under ett par veckors tid. Losinj stoltserar med helande luft. Icke vetenskaplig förklaring säger pinjeträd och salta vindar i kombo, genererar luft som hjälper och läker. Inbillar mig att hals redan är bättre. Sov utan hosta och vaknade utan att behöva dränera andningsväg. Märkligt härligt. Återkommer i ärendet. image
Jag besitter en förmåga i världsklass. Alla är vi ju bra på något, dock är det väl tveksamt om denna hade varit första hands valet. Har en av/på knapp. Innebär att jag kan sova stående om det krävs. Avundsvärt vid flygresor. Somnar innan man lyfter och vaknar när grannen klättrar i knät för att ta sig ut. Så en 2h flygning passerar nära på fortare än en dubbelnysning. Livet!
Från flygplats till Losinj är det drygt 2h transfer. Vi hade tur och lyckades göra den på 4h. Fick både en resa i natur och historia, dessutom klargjort att ”kanske” och ”sannolikt” saknar motsvarande betydelse här. Vår guides relation till språk och tider var väldigt avslappnat, underhållande och genererade kroatisk långlunch med en obscent stor pizza. (Tänk biggest loser drömpizza.) image

image

image

image
Åker i peppat sällskap på 15 pers som alla är här för att köra 2-3 pass om dagen. Vissa har ambitionen att tappa 10-15 kg på en vecka andra att mer blygsamt slipa sommarformen i kombo med en klädsam bränna. Någon ambition är mer realistisk än den andra. Älskar dock inställningen. Älskar också att samma ambition är övertygad om att öl både bygger och bränner. Sannolikt bara möjligt på Losinj. image
Känner att jag gjort mitt i skuggan just nu. Saltvatten-poolen ser oförskämt lockande ut. Ska bara betala min cappuccino som de har mage att ta 12 spänn för. De skämdes inte heller för att ta 76 spänn för min tvårätters lunch igår. Hutlöst. #ironi
Kärlek / M.

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?