Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

För Hässleholm och nordöstra Skåne i Bryssel!

Av Mikael Kipowski, 12 maj 2015

Jag sitter från ett hotellrum i Bryssel den här gången och skriver min krönika. Det har varit en intensiv dag tillsammans med Hässleholms kommunledning då vi besökt kommission, parlament och Skånes olika representationskontor. Jag måste säga att det varit fantastiskt lärorikt. För mig som är här för första gången ger det en grundförståelse för hur hela strukturen fungerar, men framförallt ger det mig och därmed också vår kommun möjlighet att använda våra instrument och verktyg för att påverka Hässleholms och Skånes utveckling. Men det är inte utan att jag känner mig något naiv också. Det räcker inte att ha bra förslag och goda projektbeskrivningar. Det kräver oerhört hårt arbete och starka nätverk för att få genom de stora projekten. Och de skapar man här och i de nätverk som finns här i Bryssel. Så är det bara. Vi åker hem först under fredagen så det finns mer att se och mer att lära. Glädjande är att Europaforum i Hässleholm är väl etablerat här i Bryssel. De kontakter vi träffar lyfter och berömmer Europaforum som ju har blivit Sveriges ledande mötesplats för Europafrågor. Vår vision och ambition är som vår chef för Europaforum Lorenz säger; ”Det politiska året i Sverige börjar i Hässleholm med Europaforum och slutar med Almedalen”.

 

När vi nu lämnar Bryssel under fredagen tror jag att vi har skapat bättre förutsättningar både internt och externt för Hässleholm att agera kraftfullare i frågor som rör transporter, Sverigeförhandlingen och stadsutveckling. Au revoir! Allez Hässleholm!

Intresserad av världens roligaste uppdrag?

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?