Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Bästa rätten på Kristi Him och lite mat hos Fredholm

Av Sophie Bonér Hindmarsh, 13 maj 2015

Hummer i korvbröd, eller lobster rolls som det heter på Engelska = En hummerröra som allt som oftast är mer eller mindre kärleksfyllt nedslängd i ett korvbröd bakat på potatismjöl. Med chips eller fries på sidan och lyckan är gjord.

Man kan äta dessa mest överallt i NY och längs hela östkusten men bäst smakar de på Clam Bar  eller Cyrills. Här ser du personalen på det senare förbereda sig för öppning. Hajar du lite vilken typ av ställen det är och varför man älskar det? (Kan någon öppna ett här?) Om du tycker det ser ut som en vägkrog är det rätt men om du tittar noga så ser du havet också. Där ligger de – Stränderna du i flip flops släpar dig upp från när du är hungrig eller törstig.

(Just nu är det inte mycket beach här, nu släpar jag mig istället från köksträdgården, där sparrisen börjar komma upp, mot köket, det är också alldeles underbart)

sparris

Men lobster rolls är väl värda ett liv här också.  T.ex som mingeltilltugg runt grillen. Tänk så coolt med 1 glas champagne i ena handen  och ett smörstekt korvbröd som bara dignar generöst av en hummeröra i den andra. Mat ska vara kul!

————————————————–

Lobster roll 2 – 4 pers (beroende på hur generös du vill vara med röran)

Pilla ut köttet ur hummern, glöm inte alla klorna, där sitter mycket. Skär kötter i lite grövre bitar. Blanda runt med majo, citron, selleri  och persilja., Salta och peppra lätt.

Stek korvbröden i smör, fyll med röran och ät bums.

lobster roll

—————————————————–

Du kan förstås också smörsteka en bit brioche och lägga några salladsblad som garnityr och äta med kniv och gaffel om du vill ha det mer fancy. Lika gott blir det.

Apropå kul så åt jag på Mat och Vinbaren i lördags. Kul och helt opretentiöst.  Vi skulle egentligen bara ha lite snacks men blev uppmanade att äta lite olika smårätter/förrätter istället. Vi valde inte alls utan lät dem bara komma i en strid ström tack för bra råd P.O (Det hela slutade förstås ändå med att vi hade ätit ungefär lika mycket som en 3-rätters)

skagen och råraka

Råraka med skagenröra, rödbetsgravad lax med picklade betor, pilgrimsmussla med friterad blomkål, marulk, sidfläsk och rödvinssås, knaperstekt anklår med aioli…..Nästa gång jag går dit ska jag prova att sitta vid deras Chefs table men fortfarande smårätter som bara kommer…

Ja ni fattar, gott var det.

Ha en fin långhelg

Sophie

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?