Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Syrenen blommar!

Av Hanna Block, 13 maj 2015

Du har väl upptäckt att Syrenerna börjat blomma, visst är det underbart? Igår tidig morgon på väg till Kristianstad Österlen AirPort upptäcker jag denna fantastiska grönskande Syrenhäck som är på väg att slå ut med otroligt vackra mörk lila blommor, visste du att just den väldigt mörklila Syrenen kallas Äspetsyren? Det visste jag inte heller förrän jag flyttade hit.
Jag reser mycket i min vardag som ni vet, gjort det under många år och som nämnt för er tidigare tar jag alltid tillfälle i akt att njuta av dessa resor. Alltifrån att vara just i stunden, upptäcka den vackra omgivningen till att tänka affärsstrategier.
Jag kommer aldrig glömma den första våren, då jag flyttat hem till Skåne igen efter ett antal år utomlands och i Stockholm. Jag kom norrifrån och borta i horisonten såg jag Lund, där jag arbetade då. Längs sidorna av vägen böljade sig dessa otroliga intensivt gula fälten. Det var vår och rapsen, stod i fullblom!
Det var mäktigt och jag blev tagen, en lyrisk känsla infann sig! Efter att inte upplevt årstider på ett tag, då jag bott granne med både Humlegården och Stureplan, där de vackra höstlöven dammsugas upp och snön smälts bort av gatans värmeslingor.
Var detta en otrolig känsla som jag tänker tillbaks på varje vår, som ger härlig energi och skapar lust.
Denna händelse med många fler, har gett mig en övertygelse att en bra upplevelse är detsamma oavsett om det är varm sommardag på väg ut med båt till av våra närliggande öar, Hanö eller dag på St:Barth. Denna övertygelse gör att jag saktar ner trots Fakiren (tidiga morgonplanet) står och väntar, tar ett foto på det vackra gula rapsfältet.
Njut av våren, sommaren är på väg!
Jag #hjärtakid
Vad hjärtar du?

raps

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?