Senaste inlägg Populäraste inlägg Mer av samma författare

Få senaste inlägg automatiskt

När upplevelsen slår förväntningarna -Hovdala slott

Av Malin Bolte, 19 maj 2015

WOW, om jag blev förvånad idag när jag hade lunchmöte på Hovdala slott….Hade inga förväntningar och trodde jag redan varit där. Det visade sig snabbt när jag svängde av från väg 23 att jag nog faktiskt inte varit där tidigare. Kände direkt att detta är något jag gillar! I det svagt böljande Skånelandskapet välkomnade en massa ursöta får mig. Välkommen till Hovdala slott!

IMG_7255

IMG_7256

Eftersom jag alltid är ute i god tid hade jag 30 minuter på mig att bara flanera runt på slottet som tog mig med storm. Det var så vackert, och jag ville bara fotografera allt jag såg men tyvärr hade jag bara mobilen med mig. Hovdala slott är från 1500-talet men har nu sedan 1998 renoverats av Statens fastighetsverk. Man har strävat efter att ge slottet den känsla av lantlig empire som det hade under sin storhetstid vid 1800-talets början. Kan berätta att de har lyckats att skapa en känsla som känns!!!

IMG_7208

 

Besöker butiken, där det givetvis finns fårskinn, prinsessor och riddare mm att köpa.

IMG_7189

IMG_7191

 

Kollar in caféet

IMG_7218

IMG_7216

 

Äter lunch

IMG_7214

IMG_7222

 

Besöker växthuset och odlingarna

IMG_7233

IMG_7232

Sist och bäst av allt orangeriet, där skulle jag vilja stanna nästan för evigt. Vilken känsla det har, så vackert, nästan så att det gör ont <3 Borde blivit botaniker, kallades periodvis för Linné som liten, gissa varför 😉

IMG_7235

IMG_7238

IMG_7226

IMG_7229

Läs mer om Hovdala slott här;  http://www.sfv.se/sv/fastigheter/sverige/skane-lan-m/hovdala-slott/

http://www.hovdala.se

Det var en härlig upplevelse att besöka slottet, äta god mat, träffa trevliga människor och få mindfullness i det vackra orangeriet.

En bra tisdag helt enkelt, WOW!

Malin

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?