Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

En resa börjar inte alltid i ett flygplan

Av Martin Bengtsson, 21 maj 2015

bild ÅEC växling

Den resa jag nu skall berätta om startade för ca 4 år sedan. En resa som handlar om livsförändringar, om att följa sitt hjärta, gå sin egen väg och tro på sig själv!

Om vi går tillbaka drygt 4 år så hade jag arbetat många år som konsult på PwC (PricewaterhouseCoopers), med en tydlig målsättning att, inom kort, bli partner! Jag arbetade långt mer än heltid och när jag kom hem övergick jag till jourtjänst där mobilen ständigt var i beredskap. Trots alla timmar räckte tiden aldrig till utan ett ständigt dåligt samvete för att man inte hunnit ringa tillbaka till de som sökt en eller svarat på samtliga mail fanns alltid! ”Vill man lyckas måste man vara beredd att jobba hårt” sägs det och jobbade gjorde jag. Trots detta kände jag mig inte tillfreds utan kände mig alltid stressad och irriterad, tiden gick för fort och jag hann inte med allt som skulle göras.

Jag hade börjat glömma saker, saker som man, normalt sett, aldrig glömmer. Det var livsviktiga saker och saker som inte bara påverkade mig själv utan även min omgivning!

Jag insåg att jag var tvungen att göra en förändring och började ifrågasätta om det verkligen var detta jag ville hålla på med och om det var viktigt för mig med en karriär, hög lön med bonusar och titlar. Jag hade tur som hade en förstående sambo, en nära vän i Niclas Persnil som fanns där som bollplank i de viktiga och avgörande frågor som behövde klaras ut. Jag hade ju haft fantastiska år på PwC med underbara kollegor som jag delat många härliga minnen med så det var ett väldigt svårt beslut att fatta men det fanns egentligen inget alternativ.

Livet handlar om att vara lycklig i det man gör, oavsett VAD man gör! Jag insåg att det inte var en karriär, pengar eller titlar som drev mig utan en strävan om att göra något som fick mig att le igen och kunna känna glädje i.

Min ambassadörskollega, Malin Bolte, sa till mig inför mitt första marathon ”It´s the speed that kills you” tänk på det!

blod på näsan

Jag dog inte men i multisporttävlingen ”Åre Extreme Challenge” slog jag en volt med min mountainbike i avslutande VM 8an med en blödande näsa, söndrig hjälm och ett par krossade glasögon som belöning. Allt för att det gick för fort!

Jag har insett att så mycket nuförtiden handlar om att det ska gå så fort som möjligt. Vi skall springa våra lopp i blixtens hastighet, vi ska jobba så fort som möjligt, allt för att hinna med mer än vi egentligen mäktar med. Bilar ska gå så fort att vi aldrig hinner få valuta för alla pengar vi lägger på dem och att behöva stå i kö i affären nästan blir en dödssynd! Har ni också stått i en kö, tittat på köerna bredvid er och börjat kalkylera att det nog finns en kö som går snabbare. Ni byter kö för att spara några sekunder men självklart strular det framför er och den kö ni ursprungligen stod i visar sig vara en motorväg i förhållande till det totalstopp ni nu själva står i! Bara för att vi trodde det skulle gå någon sekund snabbare! Jag tror uttrycket ”It´s the speed that kills you” kan appliceras på så mycket mer än ett marathon.

Astrid i vånga

Vånga och Vångabacken är ett underbart ställe att springa på! Fråga min 6 åriga dotter!

Sedan några år driver jag en liten konsultfirma, till stora delar för att få möjlighet att göra det jag verkligen älskar, nämligen var en del i barnens uppväxt, hitta på saker med familjen. Det handlar om att vara närvarande inte bara rent fysiskt utan också mentalt. Jag älskat att utmana mig själv och ni som känner mig vet att träning är en stor del i min vardag numera.

kajak ifkHär instrueras en blivande handbollslandslagsspelare (om jag får gissa)!

Jag och min kompis Fredrik Sundell har startat upp en liten kajakverksamhet i Åhus där vi både hyr ut kajaker men även arrangerar event för företag och privatpersoner! Det blir inga stora pengar men det är fantastiskt kul och det är det viktigaste för mig!

IMG_3887

Jag har tillsammans med mina vänner Kajsa, Camilla, Oskar och Peter startat upp Team Nordic Trail i Åhus och kör varje måndag löpträning i skogen! Bara för att det är kul! Och med en otroligt hängiven och inspirerande löpare i Miranda Kvist blir man ju taggad att göra ännu fler kul saker tillsammans med TNT, kanske kan det hända något spännande på Österlen framöver!

målDavos

Jag älskar multisport och att springa ultralopp och här har jag precis gått i mål på bergsloppet Swiss Alpine 78 km i Davos! I sommar skall jag springa 2st 16 mils lopp i GAX100, med start och mål i Ystad, samt en ultra i Newcastle. Jag vet inte varför jag fastnat just för ultralopp men något säger mig att jag inte längre är så förtjust i saker som skall gå så fort att vi inte hinner njuta och i ultralopp finns det massor av tid för njutning!

kajakpremiär2

En annan sak som skett när jag sänkte tempot var att jag insåg vilken underbar region vi lever i. Jag älskar att resa men har länge missat att uppskatta de underbara små guldkorn som finns överallt i vår omgivning. Ett exempel på sådana är Vånga 77:1 och Wanås Slott. Wanås slott där en av mina ambassadörskollegor, Sophie Hindmarsh tillsammans med sin man, håller på med ett projekt som skall bli väldigt spännande att följa! En annan är paddlingen i våra åar och Vattenriken, områden man bara ser från vattnet!

Livet går fort och framtiden ligger alltid ett steg före så passa på att leva i nuet. Du sitter i förarsätet på ditt eget liv så styr dit ditt hjärta vill ta dig men kör inte för fort för då missar du säkert något spännande!

efter målgång ÅEC

När jag tävlar glömmer jag oftast bort att det är farten som dödar. Här svimmar jag efter målgången i Åre Extreme Challenge efter att ha sprungit 30 minuter fel uppe på Åreskutan och slagit en 360 graders volt över min mountainbike i avslutande downhillbanan! Jag var oerhört besviken dagarna efter detta misslyckande men sen insåg jag att jag faktiskt gjort något jag älskar och det är ju det viktigaste!

”It´s the speed that kills you” tänk på det!!

flyg

Kärlek från en stolt HjärtaKID ambassadör!!

 

 

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?