Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Matmässan i Brösarp, köp ett smakkort för 75 kr

Av Ann-Sofie Adermark, 23 maj 2015

Hej på er!! Denna helgen gjorde jag ett besök på matmässan i Brösarp, de lär bli ännu ett besök där i morgon söndag antar jag. 🙂 Gillar man mat och nåt att tugga på så rekommenderar jag ett besök! Framför allt för att få ta del av alla Skånska godsaker!  Stannar ni till på Kristianstad Österlens flygplats så har de kanske någon rabattkupong att dela ut, halva priset blir de då!!

Lite folk vid öppningen, gillas. :-)

Lite folk vid öppningen, gillas. :-)

Ett bidrag från eleverna i Kristianstad!

Ett bidrag från eleverna i Kristianstad!

 

Vi packade bilen full och begav oss en mil söderut. Väl framme fick vi lätt parkering. Molnen började dra ihop sig, jag tog med ett paraply för säkerhets skull för att hålla regnet borta, det lyckades!

När vi väl kom in på området, vilket tog tid.. Så hade vi gott om plats, vi tog två timmar på oss och gick omkring, tittade, pratade, fotograferade och fick provsmaka en del. Att de finns så många matproducenter och andra matintresserade i vårt landskap! Jag är imponerad! Jag saknade lite från vårt närområde…

Här fick man provsmaka en bit bröd med köttpålägg

Här fick man provsmaka en bit bröd med köttpålägg

Man kan köpa en andel i en ko, verkar bra, genomtänkt. Man får alltså hem en låda kött från en ko man köpt en andel i. På ett annat ställe provade jag en ost som var väldigt god, serverad med dulce, det måste jag rekommendera starkt! En slags hamburgare kunde man köpa och denna var uppskattad. De kanske mest udda i sammanhanget var nog Hakuna Matata maten, vilken består av lättstekt mjölmask, gräshoppor o annat smått och gott. Öl finns att avnjuta för de som tar bussen, den stannar en liten bit ifrån bara, smidigt! 

Hakuna Matata

Hakuna Matata

För oss som fryser och vill ha de bra finns Ulf Pyks lammskinn och Havängsbodarnas produkter som man inte får missa! Kul att de händer något i vårt närområdet. Jag tycker att vi missade lite så vi gör ett besök i morgon oxå! 🙂

Havängsbodarna

Havängsbodarna

Peter har jobbat bra hela torsdagen för att Eltjänster i Degeberga skulle få el och en fin plats där de höll till 🙂 10371401_10153239080263159_7629020733653251315_n

Vi hörs, ha de!

Ann-Sofie

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?