Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Mogen 20-åring hyllas!

Av Mi Jönsjö, 2 juni 2015

För några dagar sedan tog jag mig en tur till Österlen, närmare bestämt Tomelilla.

Jag tycker det är roligt att besöka nya platser och trots att Tomelilla ligger i mitt närområde så går det fortfarande att upptäcka nya ”pärlor”. Det blev två olika besök, vilket vart och ett av dem blev mycket personligt och trevligt.

Jag började med att besöka en 20-åring som fyller år nu i veckan. Det kommer att bli en rejäl baluns fredagen den 5 juni. Hela Tomelilla med omnejd kommer att gå man ur huse när födelsedagsgrisen firar sin dag. Jag pratar om Hälsolinjen, som är en alldeles unik butik med ett utbud i ständig förändring.

Anita Ekvall, den sanna entreprenören, har drivit butiken med stort engagemang i 20 års tid. Det är hon som skapat den där butiken man tappar hakan inför, när man stiger in. En butik som sedan 1995 har utökat sin yta 3 gånger genom att hela tiden följa de trender som är aktuella för tiden. Och detta i Tomelilla!!

Gruppbild personal Hälsolinjen i Tomelilla

Anita Ekvall (i mitten) med sin omtyckta personal.

Namnet Hälsolinjen får en först att tro att det bara säljs produkter inom hälsoområdet, men när man väl är inne i butiken så inser man hur stort utbudet är. Här finner man både kosmetik och naturkosmetik, italienska skinnväskor, kryddor från Herbaria, grekiskt keramik, svenskt lösviktskaffe från Walters kaffe, teer från Johan & Nyström i Stockholm, ljus, naturliga sportdrycker, ringar från Bering och mycket mer. Anita har också knutit till sig duktiga terapeuter som ger behandlingar i ett avskilt rum i butiken. Allt samlat på ett ställe.

herbariacopy

pukkacopy

beringcopy

Vem tror ni fick med sig en Bering-ring hem? 

Anita letade länge efter en ren hudvårdsprodukt till sig själv. När hon inte hittade den optimala produkten så valde hon, som den entreprenör hon är, att ta fram en egen. Så, idag har hon ett eget hudvårdsmärke som heter Exa och den är en ren ekologisk serie med mycket fukt. Unisexserien är certifierad som en nature-produkt och består av en dag- och nattkräm, rengöring och en facemist (ansiktsvatten). Varför tveka när det finns ett behov?

exa

Anita, spontaniteten själv som egentligen inte alls hade planerat att starta en butik, stod plötsligt där med ett hyreskontrakt i handen och fick då börja fundera på vad hon skulle göra med lokalen. Eftersom människor och hälsa alltid legat henne varmt om hjärtat valde hon att starta en hälsokostbutik som blev auktoriserad 2001. Anita är den där starka kvinnan som går sin egen väg och gör det hon tror på. En sådan kvinna som jag beundrar!

Nu är det dags att fira denna ungdomliga men stabila 20-åring. Vill du vara med och fira så tveka inte ett besök den 5 juni. Mellan klockan 9-18 är det full rulle i och utanför butiken med massor av upplevelser. Du lär nog inte bli besviken!

20yearscopy

20-års jubileum – program

På jubileet kommer även företaget, som var mitt andra besök denna Österlendag, att finnas på plats med kulinariska smakupplevelser. Jag pratar om Eve´s bistro på Tomelilla golfklubb.

Jag måste erkänna att jag aldrig tidigare varit på Tomelillas Golfklubb (och inte många andra för den delen) så kan jag inte bedöma golfbanans kvalité. Men vilket ställe! Utsikten från Eve´s bistro är helt fantastisk och maten ska vi inte tala om.

Även här hittar man en fantastik kvinna och entreprenör som står bakom bistron och den goda maten. Eve Maltais är kanadensiskan som flyttade hit med sina kockknivar för att laga god mat. Jag hoppas att hon kommer att fortsätta med det länge länge, för fler besök till Tomelilla kommer det att bli. Det kan jag lova!

Soppa 2 Såserevés profil 2

Vad önskas? Dagens, husmans, affärslunch, á la carte, catering, bistro, konferens, fest…? Välkommen!

 

Evés bistro – Tomelilla Golfkrog

Hälsolinjen 20 år – program

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?