Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Vågar du??

Av Petra Ralphén, 5 juni 2015

Men så ska väl äntligen sommaren komma igång! Imorgon på självaste Nationaldagen ska det bli 26grader i Valje där vi bor, känns inte riktigt troligt efter denna veckan som upplevts som höst bitvis.

Hur ska din Nationaldag firas? I Bromölla kommun firas det på Ifötorget kl 13, då kommer utdelning av stipendier att ske, högtidstal, dans & musik, allsång och en härlig blandning av artister(många hoppas nog på att Sanna Nielsen kommer och gästsjunger…). Nya svenska medborgare ska hälsas välkomna, det kommer finnas korvgrillning och försäljning av lokala produkter från gårdsbutiker och invigning av nya konstverk. Det hela låter ju trevligt men för vår del blir det poolparty, det är vår äldsta son som ska på kalas hos en förskolekompis som fyller 6år. Då poolen är utomhus hoppas jag än mer på fint väder! Något jag inte hoppas på är vattkoppor som går på förskolan, ser i den överfulla kalendern veckan framöver att det blir mycket som får ställas in i så fall. Imorgon kväll blir det även såklart ett besök i sommarstugan i Norjeboke för att sedan efter middagen gå ett varv och kolla in Sweden Rock festivalen, det brukar se exakt likadant ut varje år…. Några godisstänger och ibland en Kiss eller Iron Maiden tshirt till äldsta sonen brukar få följa med hem tillsammans med lite lomhörda öron och diverse syner på näthinnan som kan vara svåra att få bort!! För 5 år sedan var jag tillsammans med en vän, Tamara och såg Aerosmith, vilken show gubben bjöd på!!

30813_448887556176_6626457_n

Sedan väntar avslutning på förskolan för vår son som ska börja skolan, två studentfirande, av min kusin i Osby och min nästkusins son utanför Mörrum, hejåhå!! Och bara några dagar efter det kommer midsommar som i år inte kommer firas med några få vänner och besök av ett stort traditionellt ”dansa-kring-stången”. Nej i år är det vår danska vän Troels som ska fira sina 40 år! Det blir rejäl baluns i Malmö där han bott i hela sitt vuxna liv och alla hans danska släktingar och vänner ser fram mot ett svenskt midsommarfirande. Så några vattkoppor finns det inte tid till!!

Något vår familj alltid hittar tid till är BCP, Bromölla Cable Park. Det är en kabelpark i Bromölla där man åker wakeboard. Då det var min man som tog initiativet till parken med sin Wakeboardklubb för 2 år sedan har det blivit lite av killarnas andra hem. Första sommaren var jag gravid och kunde inte testa men förra året arrangerade jag en dag med ett gäng tjejer som alla var sugna att testa. Jag har för många år sedan åkt efter båt vilket jag tyckte var svårt och kämpade mycket med att komma upp. I en kabelpark är det så mycket enklare!! Ingen rivstart, ingen svallvåg från båten att frukta och snabbt upp igen när man trillar. Alla vi 11 tjejer klarade det med bravur och då hade de flesta aldrig testat vattensport tidigare. Så är du en gnutta äventyrlig av dig, vill testa på något riktigt kul i sommar så är mitt tips att samla ett gäng och boka in en timme eller två, räkna ca 10min/person. Ni behöver inte åka på hoppen i vattnet utan att åka fram och tillbaka, klara vändningarna är roligt och en adrenalinkick bara det!!

1016050_552081838164138_70559637_n

För de blir ju inte sommar, ifall inte nån sätter fart….

/Petra

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?