Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Ny lyfter sommarlovet!

Av Malin Nordström, 16 juni 2015

Barnens sommarlov har börjat, men inte min semester… Tvärtom bjuder veckan på en miljon olika grejer som ska fixas, middagar som ska bjudas på, möten som ska bockas av och projekt som ska avslutas innan semestern. Äldsta dottern spenderar dagarna på tennisläger, men yngsta dottern klättrar på väggarna (eller snarare klättrar hon omkring på sin ömma moders nerver). Alla kompisar här i Stockholm är bortresta eller på läger, parkerna är tomma, asfaltsdjungeln känns grå. Vad göra?

Snilleblixten slog mig i morse, jag kollade flyget och visst hade de plats för en rastlös 11-åring. Moster Catta och mormor Gun i Åhus vill gärna ha besök, och en mycket lycklig liten Cajsa vaknar till beskedet att hon får flyga till Skåne redan ikväll! Den här för tillfället fullbokade mamman har 7 middagsgäster samtidigt som planet lyfter, men även det ordnades med hjälp av vuxna bonussyrran Anja som ställer upp som Cajsas följeslagare till Arlanda.

IMG_6726

Nyvaken tjej kramar resväskan – att vakna till besked om att man får flyga till Skåne är som att fortfarande drömma…

Lyckan – och lättnaden! – är total, hela veckan vilar plötsligt i ett sommarsoligt skimmer och i mitt huvud surrar som ett mantra; Hjärta, hjärta, hjärta KID.

Cajsa får hjälpa till att bygga växthus i moster Cattas trädgård vid havet. Hon får säkerligen chilla med mormor på golfbanan. Hon får fira midsommar med våra kära gamla vänner Anders och Kim på Solgården i Maglehem. Hon får njuta av Ottoglass på torget, ta båten över till Handelsbaren och inviga säsongen där före mig och syrran. Kanske hinner hon äta revben på Åmunds, prova de nya restaurangerna runt Åhus Strand och helt enkelt njuta av allt det underbara som trakten runt Åhus har att erbjuda.

IMG_6720

Växthus att inreda i Åhus – klart bättre än att hänga kvar i Stockholm på sommarlovet.

Kostnad för allt ovan: Under 1 000 lappen.

Tid det tog att fixa: 15 minuter.

Extra bonus: Det blir inget bråk i bilen under den 6 timmar långa bilresan som jag och storasystern ska genomlida i efter-midsommar-trafiken på söndag…

En skön sommar har just börjat i flygande fart!

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?