Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Loppisen 26 Juli, Semester, Marknader, Café Smulan och Kivik Art

Av Ann-Sofie Adermark, 26 juli 2015

Sommar, Semester, Loppis och utflykter!

Vad har ni gjort i sommar? Hoppas så att ni hittat på nåt roligt och att ni hunnit njuta. Först var vi på Degeberga Marknad. Trevligt o  ganska lagom marknad när man vill kolla lite o åka en och en annan karusell. Perfekt! Marknadens höjdpunkter är olika för oss alla de märker man. Barnens höjdpunkter är karusellerna så klart, en godispåse men för mig är de gräddbullarna!! Jag bara älskar gräddbullar. Efter en låda brukar man bli mätt 😉 hi hi skämt åsido.. men ett par stycken då.

Insläpp på loppisen!

Insläpp på loppisen!

Lugnet efter stormen.

Kiviks marknad är marknaden nr 1 så klart, men den hoppade jag över i år. 2 år har jag missat den vad jag vet i mitt liv.. Idag har jag gjort ett besök dit istället. Vilket lugn! En enda bil… klart vackert fint hav och vilken utsikt! Jag vet inte men de har sin tjusning både med och utan besökare!

Kiviks Marknad

Kiviks Marknad

En tur till Kivik Art Center.

Jag har minsann aldrig varit där innan men jag är väldigt glad att jag tog mig tid att ta en sväng dit, vi tyckte det var toppen! En härlig promenad och så mycke att se, vilka intryck för varje sinne! Höjdpunkten för yngre barn är klart tornet man får gå upp i! En och en får man gå upp, de yngre med målsman… det är högt!

Helt ärligt… inget för någon som får svindel.. det får jag. Jag gick upp, tittade ut över kantenoch tog ett foto där uppifrån, kände mig väldigt modig.. bra jobbat tänkte jag, det var ju inte så farligt!! … vänder mig otroligt nöjd om, går mot den mörka trappen uppåt… o plötsligt slår det till.. jag känner mig yr, de snurrar, svetten tränger fram och jag måste hålla mig, försöka få in fingrarna, naglarna mellan väggblocken och hålla hårt, koncentrera mig för att inte bli illamående! :/

Kivik Art .. tornet..

Kivik Art .. tornet..

Nej, tanken på mörkret och trångt på väg upp i tornet gör att jag inser mina begränsningar, jag måste ner!! Står där och vet inte hur man kommer ner… hur kan de bli så, hur fungerar hjärnan när man inte vet hur man kommer ner.. paniken.. usch. Skärpning! Du kom upp, nu är de lugnt o logiskt tänkande, så hittar jag lätt trappan ner där det går utmärkt att  komma ner på säker mark igen. Tack för den upplevelsen. Musiken från ett annat konstverk var betydligt trevligare att lyssna på även om jag gillar vissa utmaningar.

Himlatrappan

Himlatrappan

9999999999

Radio Kristianstad Eftermiddag.

Nu ringde telefonen, det var Carolina på Radio Kristianstad som ringer upp och frågar om jag vill komma in  för att vara med i direktsändning. Jag ska berätta om Maglehems Frivilliga Brandkår och om vår loppis som vi håller traditionsenligt varje år, sista söndagen i Juli vid Maglehems Bygdegård. Spännande! Insläpp kl 13 och auktion kl 15 😀 I år har vi rekord mycket grejer!! 😀

Här trivs jag bäst!

Här trivs jag bäst!

Café Smulan i Brösarp.

Dags att vända hemåt när man gör såna här endagarsutflykter. Nu styr vi mot Brösarp för att handla lite mat på Ica och för ännu en av dagens höjdpunkter, Café Smulan! Åh vilka sockerbullar de har!! 😀

Kaffet smarkar toppen och vi får lyssna till Jukeboxen en gång till! 😀 1 kr…  vad får man mer för 1 kr idag?? En kund lägger märke till den nyanställda söta tjejen! Hon är bra, riktigt bra!

Ha de gott till vi hörs!

Ann-Sofie

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?