Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Vad är väl en dag med Åhus masters…

Av Gäst ambassadör, 10 augusti 2015

Det pirrar så där jobbigt härligt i magen , precis som på julaftons morgon. Man vet att dagen kommer bestå av många olika ingredienser. Förväntningar , överraskningar, skratt , galenskap och massor med god mat o dryck . Det är dagen med stort D, det är dags för Åhus Masters 2015. 144 startande , Max antal, ska tillsammans kampera under många timmar på den vackra Åhus banan.

_JCA7508

Stämningen är på topp som vanligt när man anländer tidig morgon! Skumpan glittrar i glasen och tillsammans med snittarna får smaklökarna den bästa starten på dagen ,om än en lite rusig sådan. Redan känns nervositeten som bortblåst. Väl ute på banan så är allt på topp. Såklart blev det en jättetrevlig boll i år igen med glatt sällskap , trots att golfspelet inte var i Stenson klass. Det sociala och att få lära känna nya människor, att heja, stötta, coacha varandra på banan är en ynnest! Vid nästan varje hål är det någon sponsor som bjuder på något gott, både i flytande och fast form. Allt smakar toppenbra! Att få vänta vid varje hål är som ni förstår bara positivt. Då har man bl a chansen att unna sig några minuters massage eller kotknackning av Pluspraktiks duktiga gäng samtidigt som du smuttar på ett glas ros’e från Bacchus vinkällare ! På hål 7 gör vi dagens viktigaste gärning, köper en lott för att stötta Ung cancer! Att man sedan hade chans att vinna en fantastiskt fin tavla av Pernilla Persson gjorde inte saken sämre!  Insamlingen gav strax över 25.000:-! Bravo ! Röd pölse och Gammeldansk, åker PRIVAB tjejerna Lina och Jessica runt och servar oss med i en golfbil. Åh så gott , eller ja, i alla fall pölsen? Bilar som visas upp, husleverantörer som bjussar på isgrogg i popups ,bartenders som blandar drinkar som smakar farligt gott! Åh så Kristianstad AirPort, KID. Mia och Jonas är på plats på hål 5. Mia som vet vad alla sina passagerares familjemedlemmar heter och hur gamla barnen är. Hon vet också hur deras kaffe skall vara, men inte vad passageraren heter! Underbart , härligt Mia! Övertygad om att alla resenärer kommer ihåg Mia och kanske tom namnet ?. Jonas berättar om möjligheten att vinna en resa för 2 till någon av medelhavs destinationerna Turkiet, Sicilien eller Kroatien! Wow! Motprestation -skriv om Åhus Masters i hjärta KID. Åh varför det? Varför inte en lott bara .. Ok , hur skall jag då få ihop det ? Alla andra skriver säkert mycket bättre, roligare och intressantare .. Åh vad är väl en resa från KID?

11059943_10152974941037815_5917360268035637304_n

Efter ca 7 timmar hålar vi ut på sista hålet för dagen. 7 timmar bestående av underhållning, gemenskap , galenskap och som ni redan vet en massa godsaker. Vad gör det då att resultatet och golfspelet inte är något man vill prata högt om (nåja vi hade haft väldigt bra placering om vi vänt på resultatlistan). Absolut ingenting, och då ska ni veta att jag ÄR tävlingsmänniska! Alla samlas åter igen i tältet för avstämning.

-Vad hade du? Åh då hade jag bättre än dig! – Lång drive, var den kvar på samma ställe när ni gick förbi?     -Närmst flagg? 50 cm!!! Wow! Stämningen är än mer på topp! Och man kan känna spänningen och förhoppningarna i luften!

När man sedan gjort ett tappert försök att göra sig fin till kvällens begivenheter beger vi oss ner till Åhus Gästis. Vinden är kall men Helge Å ligger vackert blank och så fort man kommer in i folkmassan blir man varm. Alla leende, skratt , ja samhörigheten värmer. Återigen blir vi bortskämda med god mat och dryck . Personalen på Gästis tillsammans med Palle har planerat allt i minsta detalj. Inget saknades, INGET!! Glada pristagare till enorma priser, ja ,jag var tyvärr inte ngn av dem, håller det ena talet efter det andra och man ser bara glädje omkring sig. Efter kaffe och avec var det dags att inta dansgolvet!! Det kändes som vi förflyttades oss till Copacabana , palmer som vajade, discokulor som glittrade i olika färger , musik som pumpade ut så att ingen kunde sitta stilla. Såklart var det också den bästa av de bästa DJ:s man kan få ,som gjorde oss alla lyriska under natten!

disco

När jag kommer hem i tidiga morgontimmen kan jag inte somna. Ögonen är torra, rösten borta ,benen trötta, fötterna värker. Men jag känner bara glädje och tacksamhet ! Tänk att man kan uppleva så mycket under en och samma dag! Tror tom det är bättre än julafton!

Till sist konstaterar jag, att Åhus Masters är som ett  fint årgångsvin, som bara blir bättre  och  bättre för varje år! (även om jag inte trodde det var möjligt ). Tack och Grattis Palle & Co , ni har lyckats ännu en gång!

Nu återstår bara en sak, att skicka in detta bidrag till KID, ska jag eller ska jag inte??? Men även om jag inte skulle vinna någon resa denna gång har jag i alla fall fått tillfället att berätta och dela med mig om vad Åhus Masters är för mig och jag är övertygad även för många andra ! Så vad är väl då en dag på Åhus Masters? Jo – Alldeles Alldeles UNDERBAR! Men vad är väl då en resa från KID?? Ja det har jag inget svar på ….! Men hoppas få delge er det en annan gång! Vi ses på Åhus Masters 2016, för det vill ni inte missa! JAG LOVAR!

Åhus Masters ❤ KID

Golfhälsningar Pernilla Chrintz

Ps: Mia, min man heter Anders. Det är han som har mjölk i kaffet, och sitter alltid vid nödutgången  ?ds

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?