Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Mathias Moules Marinières

Av Sophie Bonér Hindmarsh, 22 augusti 2015

Sorry, men ju längre sommaren gick desto sommrigare tycker jag att jag blev. Det blev liksom jobbigare att svara i telefon, att arbeta, att städa – Att skriva inlägg på Hjärta Kid kändes oöverstigligt…

Skörda grönsaker som sprutade upp i mitt land, äta för mycket, dricka för mycket rose, umgås, vara med familjen eller bästa vänner, hasa runt i flipflops och hippiekläder kändes däremot som det enda riktiga.

TomatJag har inte varit ledig så mycket en sommar på jag vet inte när. De sista åren har jag antingen lagt all sommartid  På österlen (fortfarande det finaste och mest kompletta hotellet på Österlen) eller i East Hampton

Nu fattar jag helt plötsligt vitsen med veckor av ledighet i rad. (Bättre sent än aldrig) Det är väl precis det vi behöver, en variation  mellan att vara av- och påkopplad?

När man är i ”semestermode” i Kristianstad och inte orkar mer nädvändigt men  ändå känner att man måste röra på sig, kan man cykla runt Råbelövsjon. 18 km i vacker natur. Vill man inte cykla fort kan man ju alltid pausa lite här och där (Just nu är det gott om svamp)

SjönTillbaka i vardagen med tider att hålla, skola, möten, nya tankar, kanske nytt projekt så lagar jag blåmusslor denna första ”höstlördag”

Recept  från Mathias, köksmästare under vår tid på hotellet i East Hampton. Han hade alltid en variation på blåmusslor på menyn. Denna  är det många som rynkade på näsan åt  ”what, blue cheese and mussels” Det är klart man bör ju gilla just den osttypen och man bör gilla musslor – Gör du det kommer du kanske också tycka att det är en hit.

Jag tycker det passar en kväll som den här, kanske den sista för det här året man kan äta ute i Skåne..

För 4 behöver du:

2 ”nät” Musslor

Krutonger (Stek små bitar av ett gott vitt bröd i smör i stekpanna)

Roquefortost eller annan grönmögeltyp

2 packet bacon (Rätt hårt stekt i små bitar)

Hackad Persilja

4 dl vitt vin

50 g smör

4dl grädde

2-3 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

Borsta musslorna och ta bort skägget under rinnande kallt vatten. Släng bort alla musslor som är öppna och inte stänger sig efter det att du knackat på dem

Smält smöret i en gryta stor nog att rymma alla musslor. Tillsätt den hackade schalottenlöken och vitlöken och låt fräsa lite under omrörning någon minut.

Häll i vinet, grädden och en handfull grovt hackas persilja.  Låt koka upp. salta och peppra efter smak. Låt koka i ca 5 minuter och lägg sedan ner musslorna. Låt koka under lock i ca 5 minuter  Musslorna är färdiga när

Koka i ca 5 minuter och lägg sedan ner musslorna. Låt koka kraftigt i ca 4 minuter under lock. Titta så att musslorna har öppnat sig och smula ner osten. Lägg på locket en kort stund till så att osten mjuknar en aning.

Lägg upp musslorna i en djup tallrik, strössla över stekt bacon, krutonger och en nypa hackad persilja.

Sophie

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?