Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Äppletavla i Kivik – med hjärtat i handen

Av Kicki Forsenhäll, 4 oktober 2015

Med härligt brittsommarväder gick helgens utflykt till bla Äppletavlan och Kivik och vidare en runda på Österlen.
Att få njuta av oändliga stubbåkrar och trädens fantastiska färgpalett på färden gör mig lycklig och fyller mina sinnen med kärlek.
I Kiviks hamn står denna ståtliga och fantastiska äppletavla gjord på 35 000 äpplen som skapar en magisk bild på just äppleplockare, tavlan har namnet Med hjärtat i handen.
Att få uppleva på plats är mäktigt! Tavlans äpple är uppsatta med 50 000 spik och med 14 olika äpplesorter. Vilket konstverk!

DSC_1518

Där finns även en färgsprakande utställning med 206 olika äpplesorter som sitter uppsatta med namn längs en ramp. Tänk att det finns så många sorter och ännu fler. Alla dessa äpplen är plockade på Balsgård utanför Kristianstad. Det är så roligt att få se utställningen som också har med alla äppletavlor som gjorts.

DSC_1531

Kiviks hamn är som hjärtat i Österlen denna tid. Det är en folkfest och där var lika mycket folk som mitt i sommaren. I 3 helger kan man njuta med avslut nästa helg den 11 oktober. Det är kommers med äpplen, must, sill, fårskinn, pumpor och mycket annat gott och spännande. Hela Österlen sjuder av aktiviteter och olika gårdar och B&B fylls. Passa på fram till nästa helg!

DSC_1512
Varje år är det en begivenhet att fångas av! Efter besöket blev det en härlig hemmagjord äpplepaj gjord på nötter och kanel. Mums!

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?