Senaste inlägg Populäraste inlägg Mer av samma författare

Få senaste inlägg automatiskt

En bit av frihet varje dag – har du råd att inte ge dig detta?

Av Malin Bolte, 22 oktober 2015

YES, vilken inspiratör this lady in red…det stålar energi om henne!

FullSizeRender

Så är jag på ytterligare en föreläsning om ledarskap, självledarskap. Jag bara älskar att lyssna om detta spännande ämne. Hur mycket kan man egentligen lära sig om detta? Hur mycket som helst tror jag och ständigt får man sig ny inspiration att ta med sig i sin personliga goodie-bag. Ständig utveckling är mitt mantra. Vad är ditt?

The lady in red och vita gummistövlar är dagens talare, Palmela von Sabljar. För några år sedan hade hon bara svart på sig, hon ville inte sticka ut. Oops och där sitter jag i svart blus, kavaj, kjol, strumpbyxor, stövletter…ja ja oavsett litar jag alltid på Coco Chanel, ”black has it all”. Jag hade trots allt en rosa kappa och det var ett lyckat och vågat köp av mig;)

Pamela hade lika mycket energi som klänningen och rött signalerar lust och passion. Kläder uttrycker den jag är säjer Pamela och jag kan bara hålla med om att kläder ska signalera vem du är. Rött signalerar passion, kärlek och gör dig attraktiv. Rött är nämligen en vinnarfärg visar forskningen och enligt Camilla Thulin (modeexpert) så sticker man ut i rött och visar styrka. Kan verkligen Chanel ha fel, har inte svart allt…hm jag kanske får damma av min snygga röda klänning jag också. Har faktiskt en som mest hänger fint i garderoben;)

VAL

Pamela pratar om val, vi människor har nästan alltid ett val och jag kan välja hur jag förhåller mig till saker. Valen du väljer ger dig frihet i livet. Pamela berättade att det faktiskt inte finns folk som är dumma i huvudet (WHAT!!??)…utan vi borde välja att bara ge dom kärlek tillbaka. ”Dumhuvudena” som inte finns är utsända att träna våra val på. Det handlar mest om dig själv och hur du förhåller dig till personen. Vi projicerar gärna och låter någon annan ta skulden, titta i spegeln och tänk efter, innan du kallar någon dumhuvud. Pamela berättade att detta har varit hennes svåraste val i livet, dvs att inte tycka folk är dumma i huvudet och hon verkar ha varit med om en del tuffa saker i livet som hon nämner. Detta skulle jag personligen höra mer om.

WHO AM I?

Vem är jag egentligen, fundera på det en stund…säjer Pamela. Är jag en person på jobbet och en annan hemma? Kan man vara mer lika på båda ställena? Kan det moderna ledarskapet bli mer äkta, dvs får vara sig själv och får man vara privat och personlig som ledare?? Vara mer äkta som ledare/chef! Dom bästa ledarna jag, Malin woman in black, personligen jobbat med har varit äkta och levt sina värderingar.

?

VÄRDERINGAR

Ta redan på dina viktigaste värderingar och vilka dina behov faktiskt är. Värderingar är själens behov. Vilket fantastisk uttryck, som musik i mina öron. Värderingar är själens behov…..

MÖJLIGHETER

Väljer du hinder eller möjligheter? Ibland behöver man inte göra val, att inte göra något kan också vara ett val, en möjlighet. Ibland kan bara andas vara ett bra val. Lev utan att döma, ge kärlek till dig själv. Mer kärlek till sig själv leder till hållbarhet.

Opportunities_Image

UTMANINGAR

Gå utanför din komfort-zon, våga utmana och ta utmaningar. Det är det som utvecklar.

Pamelas ögon glittrar när hon passionerat förmedlar sina budskap i sin fina röda klänning med trumpetarmar. Hon når fram med sina budskap på ett inspirerande sätt. Vill du också få inspiration av Pamela kan du läsa mer på hennes hemsida http://pamelavonsabljar.com/?lang=sv

Jag frågade HjärtaKID ambassadören Martin Nygren som också var på plats om inte han var bättre lämpad att skriva detta inlägget. Anledningen att jag frågade honom är att Pamela tänker som Martin men i en kvinnokropp och knopp. Missa aldrig en möjlighet till hångel, våga, gör det du tror på etc. Själv fortsätter jag att vara lite präktig, klädd i svart och ständigt jaga nya möjligheter, leva efter mina värderingar, ta nya utmaningar, ständigt utvecklas och fylla på min personliga goodie-bag med bra verktyg.

Avslutar med Pamelas ord;

”Var sann mot dig själv och ärligt mot andra”
”Värderingar är själens behov”

Tack HANDS IN UNION – ett samarbete mellan Kristianstad Österlen Airport, Stiftelse Destination Kristianstad och Mötesforum Futura AB. Ett projekt där alla pengar skänks till Nepal.

<3

Malin

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?