Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Ett riktigt skrot inlägg

Av Helen Andersson, 26 oktober 2015

ETT RIKTIGT SKROT INLÄGG

När man inte vet vad man skall skriva om på bloggen så kan det lätt bli ett riktigt skrot inlägg, idag är inlägget fyllt med skrot, men inte vilket skrot som helst utan ett skrotinlägg från Bilkyrkogården i Kyrkömosse! Bilskroten i Kyrkömosse är bilarnas himmel. Ett museum mitt i skogen, golvet är mjukt av grön mossa. Åke, som drev den här bilskroten tog hand om bilarna i början på 1900-talet när dom slutade gå, tog bort batterier, olja och att som inte var bra för miljön och ställde dom vid sitt hus i skogen. Efter några år började Åke bli gammal och orkade inte ta hand om bilarna längre utan sålde endast reservdelar. 1974 köpte han sin sista skrotbil. I slutet på 1900-talet beslutar kommunen att allt skall bort, Åke själv bor på ålderdomshem och kan inte strida för saken, men det finns andra som gör det för Åkes del. En önskan om att området skall skyddas och bli ett naturreservat. Frågan går upp ända till regeringskansliet men alla är överens om att skroten skall bort! Efter rubriker, protester och synpunkter åker slutligen kommunen ut till skroten igen och går där och tittar och ändrar helt plötsligt sitt beslut. Bilvraken får ligga kvar. Idag växer det mossa i bilarna, ormbunkarna växer genom motorhuvarna. Det råder ett lugn över området samtidigt som jag själv tyckte att det var lite spöklikt, på något sätt väntade jag mig att det någonstans i någon bil skulle ligga ett lik :-). Jag var hela tiden på min vakt och var noga med att ha mitt sällskap inom räckhåll! Men har ni möjlighet tycker jag absolut att ni skall åka dit och titta, det är en upplevelse, ofattbart ett Åke och arbetat och bott där…

bilskroten i kyrkömosse

bilskroten i krykömosse 1

bilskroten i kyrkömosse 1

bilskroten i kyrkömosse 3

bilskroten i kyrkömosse 6

bilskroten i kyrkömosse 2

bilskroten i kyrkömosse 7

bilskroten i kyrkömosse 4

bilskroten i kyrkömosse 10

bilskroten i kyrkömosse 5

Och här bodde Åke…

bilskroten i kyrkömosse 12

bilskroten i kyrkömosse 8

bilskroten i kyrkömosse 11

bilskroten i kyrkömosse 9

Väl värt ett besök!

 

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?