Senaste inlägg Populäraste inlägg Mer av samma författare

Få senaste inlägg automatiskt

Maffians ö, Sicilien! To die for…

Av Martin Nygren, 26 oktober 2015

Livet före och efter. Före en middag på Corleone’s slott och efter. Fullbordat som när på ett saknat hästhuvud. Alla middagar från och med nu kommer kännas fattiga och Gudfaderns icke närvaro upplevas som en luftsving på ett längsta drive hål. image
Sicilien bjuder på idel upplevelser. Lite oväntat dock, krävdes det både långa och raka slag för att hantera den väldigt vackra, friskt kuperade banan vid foten utav Etna. Glädjande dock att kollegan valde att bjussa bakomvarande sällskap på tre dussin bollar av utmärkt kvalité. Dock att finna i mindre sjöar och stengärde. Gentilt. Bonus för golfbilar med prestanda som Marcus behövt för att plocka lite F1 poäng. image
Älskar när guiden proklamerar övertygande att havet aldrig varit lämpligare för en grupp mindre sjövana än vald dag. Något senare, en jolle i en logistik mardröm kör skytteltrafik till hamnen. Vi konstaterar att vilja och inställning övervinner inte gammal sjö och en mage ut och in. Vi andra älskade Pripps Blå skutan, simma med hajar (kan ha varit delfin) och kapten som sjöng arior Pavarotti avundats. image
Taormina är byn på berget vår allsmäktige skapade för generationen som tappat tron på sagor och romantik. Smala mysiga gränder, rutiga dukar, vin i karaffer, gatumusikanter, varma kvällar, höga klackar som dansar spontant på marmorlagda trappor, utsikt som får själen att euforiskt vilja krama hela världen. image

image
Etna har inte riktigt samma effekt, dock en mäktig upplevelse. I kombination med lunch och vinprovning på lokal vingård kan dessutom guidens liknelse av vulkan, lava, utbrott med vitt bröd, marmelad, sugrör bli förståeligt. Eller inte. Mer vin kanske? image

image
Är din favoritfärg grått. Eller olika nyanser av grått ackompanjerat med småregn, gärna lite blåsigt och ett krav på långkalsonger. Undvik Sicilien. Frutti di mare är bäst med badbyxor, en lockig Luigi som med elegant släpig italienska förvaltar maffiaarvet samtidigt som han serverar vitt vin med havsutsikt. Stråhatt på, Viva Sicily! image

image

Kärlek! / Martin

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?