Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Höst i trädgården

Av Sophie Bonér Hindmarsh, 11 november 2015

Lika härligt som det är när man kan  börja pilla i  trädgården på våren, lika befriande  är det att lämna den till sitt öde nu på senhösten. Ungefär samtidigt, dvs nu,  ser det ut som om alla mullvadar som finns inom 2 kilometer har bestämt sig för att anfalla just min gräsmatta vilket för mig betyder att tanken med en våning i stan väldigt lockande…

Istället för att försöka hitta en våning (det finns ändå inga) så blev det en tur till Köpenhamn. Har man inte NY inärheten så är Köpenhamn oändligt mycket närmare i känsla än Stockholm – Boende på Babette Guldsmeden – Laid back, hemmigt och inte pretentiöst. Bästa frukosten på länge, en superskön säng, ett härligt badkar och en just balkong.

Middag på Verandha (Modern supernsygg Indier på The standard i Nyhavn) och Yayoi Kusama på Louisiana  så känns det ännu bättre att bo här.

Vardagmiddag kan vara något så lätt som att åka och handla fina kravodlade  kycklingbröst från Bosarp. Bryn i panna i smör på medelvärme tills gyllenbruna – In i ugn till 73C. Inte en grad över eller under.

 

Under tiden så fräser du lite lök och trattkantareller i lite smör. Tillsätt strimlad spetskål och en skvätt grädde, lite salt och nymalen svartpeppar. Låt småputtra en stund.

Allt gott

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?