Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Det är de små sakerna som gör det

Av Henrik Bergqvist, 20 november 2015

Många pratar om att det är de små sakerna som gör det, att man ska ta vara på dagen och de tillfällen som ges för man vet aldrig när de kan komma tillbaka eller om de kommer tillbaka över huvudtaget. Jag har inte alltid gjort det, och kan väl villigt erkänna att jag inte är fullfjädrad på det nu heller, men jag håller på att bli bättre på det – dvs njuta av de små sakerna.

Det är inte bara senaste veckans fruktansvärda händelser i Paris och andra ställen runt om i världen som har fått mig att ändra mig till att försöka njuta mera, utan det är helt enkelt att jag har låtit mig själv inse hur mycket jag verkligen uppskattar mycket av det som kommer med att ta till vara på de små sakerna.

På vintern brukar jag låta mitt skägg växa och jag brukar dessvärre vara lite dålig på att ansa och sköta det, efter några månader brukar både fru och barn be mig om att snygga till det – igår gjorde jag slag i sak fullt ut, jag bokade en tid hos Robert på Xclusive inne i Kristianstad för både klippning och rakning/ansning av skägg. Jag hade inga större förväntningar och absolut inte någon förhoppning om att jag just den här dagen skulle få tillfälle av att njuta av en av de små sakerna i livet…

IMG_0010

Helst av allt skulle jag vilja använda alla svordommar jag kan som en förlaga till min beskrivning över hur bra det var men jag tycker inte det är passande att använda det språket så jag får nöja mig med MAGISKT (även om det känns lite tunnt…). Under 1 timme och 30 minuter fick jag stifta ny bekantskap med en kille som har en härlig passion i barbershops samtidigt som jag fick luta mig tillbaka för en diskussion i hur jag vill ha mitt hår? En diskussion som jag sällan eller aldrig har haft, normalt sätter jag mig ner och någon klipper mig…  När vi väl hade kommit fram till hur vi (för jag var väldigt aktiv i samtalet) skulle klippa förklarade Robban (för nu känner vi varandra väl) vikten av att få en balans mellan hår/skägg/mitt ansikte – inte heller det något jag har lagt ner mycket tid på tidigare om jag ska vara ärlig.

När teorilektionen var över började Robban först med att raka och klippa håret (superskönt men inget mot vad som komma skulle…) sedan kom dagens/veckans faktiskt månadens stund när han med stor skicklighet -rakade (ibland med maskin, ibland med sax och en hel del med rakkniv) – lade på varma och kalla handdukar – smorde in med alla möjliga sorters krämer och oljor så att jag blev livrädd att jag skulle lukta starkt i all framtid – inget jag behövde vara orolig för, Robban visste ju naturligtvis exakt hur mycket av varje han skulle ta för att jag skulle lämna en helt lagom doft bakom mig vart jag än gick resten av dagen.

IMG_0011

Jag lämnade som sagt salongen 1,5 tim senare helt överlycklig över att jag dels hade träffat på en entreprenör som har en underbar passion (som jag kommer att besöka regelbundet framöver) men också att jag har fått en härligt upplevelse – en småsak som förgyllde min dag!

Tack Robban för att du finns och för att du tog så väl hand om mig, precis som du kommer att ta väl hand om alla som kommer till dig för en småsak… framöver.

Hälsar

Henrik

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?