Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Och vinnaren är…

Av Mikael Kipowski, 20 november 2015

Ni som inte har varit på en Galakväll förut borde prioritera det framöver. Det är något alldeles särskilt när de stora priserna delas ut. I förra veckan arrangerade vi Hässleholms Galakväll.

images

En kväll där årets prestationer och goda exempel lyftes fram. Man får den berömda ”ståpälsen” precis innan vinnaren tillkännages och ofta fäller man en tår när pristagaren är på väg fram eller håller sitt korta men fina tal. I år var inget undantag. Ann-Marie Rauer är en sannerligen värdig vinnare av priset som årets Hässleholmare.

untitled

Motiveringen löd; ” I vår högljudda tid lyckas hon få det lågmälda och nyanserade samtalet att höras i Sveriges kulturlandskap. Hon utstrålar en genuin nyfikenhet på människor och hjälper oss på så vis att förstå både andra och oss själva; i hennes intervjuer med kultur- och nöjesprofiler blir de mest personliga berättelserna också de mest allmängiltiga.” Ann-Marie Rauer höll ett mycket aktuellt tal om hur hennes morfar flytt ett krig och slutligen landat väl mottagen i Hässleholms kommun. Det andra stora priset att delas ut för kvällen (och hemligt in i det sista) var Årets företagare. Det var riktigt tuff konkurrens med bl.a. Jacob Karlsson K-fastigheter och Pär-Ola Andersson Sjunkaröd nominerade. Vinnaren här blev Jan Grip med företaget Begrips AB.

Jan är en ödmjuk och blyg man så talet blev något kort. Det var nog många som hade velat höra lite om hans framgångsformel. Jag själv har dock varit aktiv i företagslotsen (Hässleholms kommuns kundfunktion vid etableringar och expansioner) när Begrips AB flyttade och expanderade sin verksamhet till gamla ”yoghurt-fabriken” i Sösdala. Det är ett välskött företag med hög innovationskraft i sin produktion. Jan själv är en driven entreprenör och brinner för sin produktutveckling. Stort grattis även till Begrips AB. Och till de nominerade så säger jag; ”hoppas få se er på scen nästa år”.

Intresserad av världens roligaste uppdrag?

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?