Senaste inlägg Populäraste inlägg Mer av samma författare

Få senaste inlägg automatiskt

Julgott i Konserthuset

Av Annette Hermansson, 7 december 2015

Lite skamset måste jag erkänna att jag inte besökt Konserthuset i Kristianstad under mina tretton år boendes här.

Inte förrän i fredags vill säga.

Då var det premiär för mig som åskådare och Kristianstads musikklasser att framföra årets luciakonsert på scenen.

De har som tradition att arrangera sina luciakonserter helgen före lucia, vilket skedde även i år. Konserten inleddes med att mörkret bokstavligen tvingades bort av levande ljus, traditionella luciasånger och Staffansvisor. Totalt 150 elever bjöd publiken på en kavalkad av julsånger och när självaste Lucia sjöng Benny Andersson och Björn Ulvaeus ”Vinterhamn” var inte ett ögat torrt.

Det var med en härlig energi och stämning jag lämnade Konserthuset denna gång och jag ser mycket fram emot mitt nästa besök där.

/Annette

IMG_1600

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?