Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Bomull för själen,

Av Henrik Bergqvist, 14 december 2015

en oas i vardagen, ett måste för en livsnjutare, en kärlekshelg, konferens eller helt enkelt bara en liten flykt från vardagen… Anledningarna och tillfällen kan vara många och helt olika, i vårt fall behövde vi komma bort från vardagen för lite lugn och ro efter min pappas plötsliga och helt oväntade bortgång för några veckor sedan.

willybergqvist

I vårt fall behövde vi bara en paus från alla tankar och bli lite omhändertagna och ompysslade, och det blev vi. Bara genom att parkera bilen och gå de 20 meterna upp till innergården känner man att pulsen gick ner ett antal slag i minuten, när man sedan kommer in genom dörren och möts av en av de mest varma och mysiga människor jag har träffat (så känner jag faktiskt varje gång jag träffar Sophie…) inser jag att vi har kommit helt rätt för lite medicin för själen. Sophie står där bakom disken och sprider bara en massa ”feel good” känslor samtidigt som hon berättar vad som väntar oss.

Sophie Karlaby Kro

Barnen är i vanlig ordning helt toppade när de vet om att det finns en pool i närheten, vi beslutar att avvakta med skumpa och löjrom tills efter bad och bastu. Först måste vi dock till rummen, när vi väl kommer in i dem vill vi inte gå därifrån. Vi har 2 rum med en dörr i mellan så barnen kan bo i sitt rum, med egen tv…, och vi vuxna kan bo i vårt rum, utan barn…, alla är vinnare. Olle mumsar i sig god natt kakorna bredvid sängen för att säkerställa att de inte blir kvar om han skulle råka somna innan han kan äta upp den senare på kvällen – smart. Badet består av en mysig liten pool och när vi kommer in sitter en ”soon to become” familj, dvs en höggravid kvinna och hennes man. Eftersom våra barn ibland kan vara lite högljudda så varnade vi paret redan i förväg, de smilade lite snett som att det är inga problem, men jag tror att de skojade för några minuter senare gick de ut och man kunde se att de hade bestämt sig att det kommer att räcka med ett barn…

 

Efter bad och bastu var det dags för eftermiddagens höjdare, inne i huvudbyggnaden (där man äter och där baren finns) igen väntade Sophie med bubbel och löjrom – om man tycker om det (vilket vi gör…) så förstår man hur vi njöt av stunden.

Vid middagen fick vi sällskap av några vänner som också behövde komma iväg över helgen, dock inte av samma anledning utan de vill helt enkelt bara ha lite helg mys. Middagen var en helt underbart sammansatt tallrik med lite av varje av julens specialiteter men med en Karlaby Kro knorr som var helt magisk! Barnen ja, helt otippat var de helt tysta under hela middagen – hemmalagade köttbullar kan ha den effekten på våra barn ibland. Efter middagen fick barnen följa med en av damerna som jobbade där ner i källaren för att hämta glassen, jag vet inte riktigt hur det gick till men väl uppe från källaren pratade min son en sådan bred skånska att jag aldrig tidigare har hört diftonger av den kalibern – allt accompanierad av damens otroligt charmiga skratt i bakgrunden.

Barnen äter på Karlaby kro

Klockan är nu bara runt 22 men vi går upp på rummet där tystnaden är så påtaglig och sängarna är så sköna att vi alla somnar inom några minuter, detta är något som aldrig annars händer i vår familj då det i vanliga fall ska läsas för och sjungas för i timmarJ

Söndag morgon och vi måste tillbaka in i verkligheten, på schemat står tomtecup i fotboll i Malmö. Pulsen går upp på väg till bilen men nu har vi laddat batterierna och har ännu en härlig upplevelse att lägga i minnesbanken så nu är vi redo för verkligheten igen.

Vissa saker är bara rätt, som till exempel att Sophie och Per nu är tillbaka på Karlaby Kro är en sådan sak som vi alla i vår familj är jätteglada över. Vi kommer tillbaka så fort vi bara kan, tack för en helt underbart härlig liten stund bort från alla måsten. Kram från hela familjen till er alla på Karlaby Kro!

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?