Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

After Eight kolor

Av Helen Andersson, 21 december 2015

AFTER EIGHT KOLA

after eight kola 3

After Eight kola! Fortsätter på det gångna inslaget på julgodis… det är rena rama tomteverkstaden här hemma i köket. Dock så lyser julen med sin frånvaro i mitt hem i år av olika anledningar men jag hoppas att nya krafter och mer energi finns nästa år för jag vill ju så gärna ha juligt och fint runtomkring mig, men nu är det som det är…. I år satsar jag på julgodis istället, har fått ”order” av mina barn att göra mycket julgodis och då är det lika bra att lyda :-). På dagens julgodis meny står After Eight kola, och jag kan bara säga, jag döör! Satan var goda dom blev, så det här kommer nog bli en av favoriterna på bordet i år. Självklart bjuder jag även er på receptet…

After Eight kola

2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
3 msk kakao

20-25 after eight

Koka upp grädde, sirap, strösocker och kakao i en tjockbottnad kastrull. Låt sedan smeten sjuda tills den är klar, gör sedan vattenprovet med kolan för att känna att den är lagom ”seg”.

Beroende på hur tjock du vill ha kolan så väljer du storleken på formen. Lägg bakplåtspapper i botten.

Häll över kolasmeten i formen, lägg sedan på After eighten, efter en minut ca kan ni bre ut after eighten över kolan.

Låt stå kallt och svalna innan ni skär upp den i bitar, om ni vill, lägg om smörpapper på kolan

after eight kola

after eight kola 1

after eight kola 2

after eight kola 4

Dags att rusa vidare i julstöket..

Kram

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?