Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Gamla riksarkivet

Av Helen Andersson, 21 december 2015

GAMLA RIKSARKIVET

Gamla riksarkivet

Gamla Riksarkivet och dess julbord gick från att aldrig har besökts till att på en vecka besökts två gånger. I veckan hade jag äran att äta Christian Hellbergs och Niklas Ekstedts omtalade julbord vid två tillfällen, vid det senaste av dom var Christian själv på plats, alltid lika trevligt, han är så trevlig att prata med!
Gamla Riksarkivet är en tidigare arkivbyggnad och fram till 1968 låg Riksarkivet här, byggnaden var, på den tiden, Stockholms högsta byggnad. Den uppfördes redan 1887. Byggnaden ser inte ut att vara i så många våningar men den är hela 8 våningar. På den andra våningen bjuds man på glögg och pepparkakor samt en stund av historien runt Gamla Riksarkivet innan man lotsas vidare upp till själva maten och julborden.

Christian Hellberg och Niklas Ekstedt, som tillsammans både har Årets Kock-titel och stjärna i Guide Michelin, erbjuder återigen – efter succén 2014 – ett dignande julbord fyllt med hemlagade delikatesser, klassiker och deras personliga favoriter.

gamla riksarkivet 2

gamla riksarkivet 3

gamla riksarkivet 4

gamla riksarkivet 1

gamla riksarkivet 5

gamla riksarkivet 6

gamla riksarkivet 8

gamla riksarkivet 7

gamla riksarkivet 13

gamla riksarkivet 14

gamla riksarkivet 11

gamla riksarkivet 12

gamla riksarkivet 10

gamla riksarkivet 15

gamla riksarkivet 16

gamla riksarkivet 17
Också var det det här med att spara det bästa till sist…

Något att tänka på till nästa år för Er som besöker Stockholm och vill avnjuta ett julbord, glöm dock inte att bokningarna börjar redan i augusti!

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?