Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Oreobollar med polkagriskross

Av Helen Andersson, 21 december 2015

OREOBOLLAR

Oreobollar… sist men inte minst, spar det bästa till sist! Nu har jag kommit till det sista receptet vad gäller julgodis för i år, av någon anledning blev det det sista av allting jag bakade och jag kan på engång tala om att det blev inte många oreobollar kvar när jag var klar så jag fick göra en ny sats dagen efter, jag vet inte vad jag skall säga, vet inte hur jag skall beskriva smaken i ord, det skall isåfall vara oemotståndliga! Dom är absolut kladdiga att hålla på med på alla sätt och vis men värt allt besvär när man är klar! Det här är ett recept ni bara måste testa! Det florerar många fina oreo recept, själv fick jag det av min fina väninna C och nu bjuder jag i min tur er på detsamma:

Oreobollar med polkagrisar

1 paket oreokakor
100 g färskost (typ philadelphia)

200 g vit choklad
krossade polkagrisar

Hacka sönder kakorna i mortel eller mixer så det blir som ”mjöl”, blanda ihop det med osten till en fin smet, ställ i kylskåp en stund så dom får kallna lite, är för kladdiga för att rulla som bollar på engång.

Ta ut smeten och rulla till bollar.

Värm den vita chokladen över vattenbad, doppa oreobollarna i chokladen och lägg sedan på ett smörpapper. Strö över polkagriskrosset och ställ sedan kallt för att stelna.

oreobollar

oreobollar 1

oreobollar

oreobollar 1

oreobollar 2

Provsmaka och ni kommer att få en fantastisk smakupplevelse!

Lycka till!

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?