Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Säg hej till nørregade 9 i Kristianstad

Av Sophie Bonér Hindmarsh, 26 januari 2016

Konceptet är enkelt: en meny som förändras dagligen med vad land och hav har att erbjuda, fantastiska cocktails & inga reservationer”

Ostron

Friterade kycklingsvålar, ostron med rödlöksvinaigrette (Svårt god…) torsktunga, lättfriterad bläckfisk, låter det gott?

Bartender

Kroketter med rökt lax, banh mi burger, hjortbräss med morot och stjärnanis, bartenders, glada damer som dricker cocktails, killgäng med öl, gamla, medelålders, mysigaste miljön i stan, aningen sunkigt, skinnförkläden, tatueringar, lättsamt med en känsla som inte känns  ”sökt”. Alltså allt bra man kan tänka sig helt enkelt.

Norregard första

Vi bokade ett bord vid halv åttatiden i fredags (Det kan man bara göra om man beställer någon av deras familjemåltider, annars gäller ”first come first serve”) 395 kronor per person och sen äter du det som serveras. Det kommer in i lagom takt med 1-3 serveringar varje gång. Ibland bara en munsbit, ibland mer som en rätt.

Torsktunga i handen

Annars plockar du själv från menyn som förändras dagligen med undantaget från de 3 rätter som alltid finns – Revben, reuben (och just med reuben infinner sig väldiga NY vibbar) och vingar.

Tilltugg från 55 kr och tallrikar från ca 125

Kebab

Någon gillade inte ostron och någon tyckte kycklingsvålarna var för feta, just svålar kan förstås inte vara annat än fett, men limen balanserar upp det fint.

Men mat ska (förutom att vara god, lagad med känsla och allt annat)  vara kul och det är den på nørregade 9. Och för den som undrar, det är superprisvärt

Fan vad bra

Sophie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?