”Konceptet är enkelt: en meny som förändras dagligen med vad land och hav har att erbjuda, fantastiska cocktails & inga reservationer”

Friterade kycklingsvålar, ostron med rödlöksvinaigrette (Svårt god…) torsktunga, lättfriterad bläckfisk, låter det gott?

Kroketter med rökt lax, banh mi burger, hjortbräss med morot och stjärnanis, bartenders, glada damer som dricker cocktails, killgäng med öl, gamla, medelålders, mysigaste miljön i stan, aningen sunkigt, skinnförkläden, tatueringar, lättsamt med en känsla som inte känns ”sökt”. Alltså allt bra man kan tänka sig helt enkelt.

Vi bokade ett bord vid halv åttatiden i fredags (Det kan man bara göra om man beställer någon av deras familjemåltider, annars gäller ”first come first serve”) 395 kronor per person och sen äter du det som serveras. Det kommer in i lagom takt med 1-3 serveringar varje gång. Ibland bara en munsbit, ibland mer som en rätt.

Annars plockar du själv från menyn som förändras dagligen med undantaget från de 3 rätter som alltid finns – Revben, reuben (och just med reuben infinner sig väldiga NY vibbar) och vingar.
Tilltugg från 55 kr och tallrikar från ca 125

Någon gillade inte ostron och någon tyckte kycklingsvålarna var för feta, just svålar kan förstås inte vara annat än fett, men limen balanserar upp det fint.
Men mat ska (förutom att vara god, lagad med känsla och allt annat) vara kul och det är den på nørregade 9. Och för den som undrar, det är superprisvärt
Fan vad bra
Sophie