Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Och den stora fråga är…

Av Anders Haglund, 4 februari 2016

Hej kära läsare!

Denna vecka tar jag en fräsch titt på vad som är det viktigaste för att få alla de svar för framtiden som du behöver. Nyfiken? Scrolla ner och läs…

Ditt liv är ett mästerverk, upptäck det! Anders Haglund

Veckans citat
”Det viktiga är att aldrig sluta fråga. Nyfikenhet har sitt eget skäl att existera. ”

– Albert Einstein

Och den stora frågan är …
Läste en artikel på internet där den gamla ”floskeln” att det viktigaste inte är att få de rätta svaren; utan att ställa de rätta frågorna. Det fick mig att fundera lite på en fråga om just frågor och svar: Om du kunde få svaret på vilken fråga som helst vad skulle du då vilja ha svar på? Kanske inte en fråga du ställer till dig själv dagligen, men nog vet vi alla vet att det ligger en del sanning i att ”som vi frågar får vi svar”?

Så det slog mig som en intressant öppning för vem som helst som vill ha ut mer av livet. Fick i varje fall mig att gå ut och göra research på nätet om vilka som är de viktigaste frågorna vi ställt. Enligt vad det stod där så är följande något av det största vi står inför:

Vad är verkligheten? Märkligt nog verkar ingen vetenskapsman vara helt säker på att något existerar utanför vårt mänskliga medvetande.

Har vi en fri vilja? Även här stöter vetenskapen på patrull i takt med att hjärnan utforskas och det alltmer verkar som om det vi tänker är ett faktum långt innan vi blir medvetna om det.

Vad är medvetande? Hur kan något så komplext som vår hjärna sätta ihop alla intryck till en samordnad identitet? Är det möjligt att överföra medvetandet till en dator när vi inte ens vet vad det är?

Går det att förena kvantmekaniken med Einsteins relativitiet, inkludera alla naturkrafter och få en enda teori som beskriver ”allt”? Det vore enligt Einstein själv att förstå Gud och därmed fysikens heliga gral och skulle göra nästan vad som helst möjligt.

Vad händer efter döden? Vi har mängder av gissningar om detta men försvinnande lite fakta. Det är ju alltför lätt att fylla det vi inte vet med tro och få för sig att vi vet med den suspekta logiken att det måste ligga något i det för att vi tror så hårt. Men hur övertygat du tror är ingen test för sanning.

Anders frågetecken

Som du märker finns det en röd, mänsklig tråd i dessa frågor som vi tycker är de största att svara på. Dock lite stort och kanske mindre användbart att grunna på i vardagen. I varje fall än så länge. För det kan ju tänkas att hela vår framtid hänger på svaren så klart.

Mer praktiskt intressant för oss i vardagen är vilka frågor du tycker det vore värt att ställa? Som veckans inspiration kommer här några som jag kommer på och har spenderar min tid att besvara för mig själv och andra:

Hur uppnår vi Optimal Hälsa? Det härliga tillstånd där vi har energi i överflöd och kroppen stödjer oss maximalt i varje målsättning? Det är ganska långt ifrån att vara inte sjuk som du säkert förstår och en helt annan fråga än ”Hur undviker jag att bli sjuk?”

Hur kan vi skapa balans mellan en hållbar miljö och vår ökade välfärd? Där tangerar man ju de rejält stora frågorna för om vi inte löser det så kommer moder natur att skicka oss till historien på samma sätt som dinosaurierna. Inte äta kött, sopsortera och konsumera smartare? Utbilda och engagera sig? Klarar man sig utan flyg och bil? Inga lätta svar här …

Hur kan jag bli alltmer kärleksfull och förstående i mina relationer samt leva oftare i det kreativa flyt som den mentala zonen ger? Det här är ju vad jag försöker besvara både i dessa coachbrev, på seminarier och via personlig coaching. Den bästa väg jag hittat är att lämna verktygen därhän och titta i riktning mot hur vi alla bygger vår upplevelse av livet via våra tankar, vårt medvetande och den livskraft vi har begåvats med.

Så vilka är de viktigaste frågorna för dig? För livet och på vardaglig basis? På jobbet? Med familjen? Vågar påstå att få saker ger mer avkastning än att reflektera lite över vilka de mest användbara frågorna som just du vill ha svar på är …

* Om du gillar det du läser så vet du väl om att du enkelt kan dela med dig till dem du bryr dig om genom att klicka på länkarna för Facebook och Twitter

Intresserad av världens roligaste uppdrag?

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?