Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Ett 24 timmars äventyr i Stockholm

Av Martin Bengtsson, 23 februari 2016

Med så flygplatsen nära blir det enkelt att hinna med ett äventyr 60 mil bort på ett dygn.

IMG_4588

Jag och 7 åriga dottern bestämde oss för att ta ett dygn i Stockholm, fylla det med kul aktiviteter och få lite egentid bara vi 2. Tiden går så rasande fort att man blinkar 2 gånger och vips så går de inte på dagis längre utan kommer hem från skolan, säger ”jag går till en kompis, när ska jag vara hemma?” Man står där i hallen och börjar undra: Var tog tiden vägen, ska det vara så här framöver och man är inte pappa ”nr 1” längre? Var tid har sin charm säger de och då gäller det nog ta till vara på den tid man får annars står man där med utflugna ungar och alla planer på saker man skulle hittat på med dem kvar i fickan!

Onsdag em beger vi oss till Kristianstad Österlen Airport och äventyret kan börja. Det blåser ordentligt och planet åker berg o dalbana i luften likt en karusell på Liseberg. Astrid är ju, till skillnad från mig, van vid karuseller och tycker det är helt OK medan jag sitter och kollar efter en påse i stolsfickan framför mig ifall maten funderar på att leta sig ut fel väg. Efter en timme landar vi lugnt och säkert och vi bestämmer oss för att ta tåget in till Stockholm. Astrid åker ju varken flyg eller tåg särskilt ofta så detta är ett äventyr i äventyret för henne!

På centralen tar vi tunnelbanan till min bror där vi skall sova över natten. Kusinerna är hemma så det blir en stund av bus innan det är dax för sängen.

IMG_4607

Torsdag morgon vaknar vi, går upp och bestämmer oss för att äta frukost på stan. Tänk att få välja nästan vad man vill äta till frukost och dessutom inte behöva plocka undan något när man är klar utan bara resa sig upp och gå! Det här är ju ”nice” tycker Astrid och ger mig ”tummen upp”!

När vi fyllt magarna med energi beger vi oss ut på stan. Vi går en lång stund (JÄTTE lång enligt Astrid) och pratar om livet, om vad vi skall hitta på fram till dagens stora äventyr ”Skidsprinten vid slottet med bla Stina Nilsson” och varför man verkar har så bråttom i Stockholm! Går tiden fortare här uppe??

IMG_4610

Vi bestämmer oss för att ta en fika och fundera på vad vi skall hitta på! Pappa har sagt att det är viktigt att fylla på med energi om man skall vara aktiv och vad passar bättre än en fika då?? Naturligtvis måste man köpa något också, varför inte ett par nya glasögon som man dessutom kan använda som sugrör!

IMG_4612IMG_4614IMG_4623IMG_4624

Vi bestämmer oss för att gå till Djurgården och Aquaria för att kolla på djur. Här kunde vi se på hajar, rockor, sjöhästar och en massa andra roliga och märkliga djur! Man kan gå in i en tunnel, lägga sig på rygg och se fiskar simma förbi över och runt en. Även om det var ett ganska litet ställe tyckte Astrid att detta var en riktig höjdare! Vi tar en lunch här och kollar ut över vattnet och ser skärgårdsbåtarna passera.

IMG_4632

Nu hade vi på mindre än ett dygn åkt flygplan, tåg, tunnelbana så det kändes som det var dax att även testa båtarna. Båtarna gick till Slussen vilket var helt perfekt för nu började det dra ihop sig till skidsprinten som gick vid slottet.

 

IMG_4802

Efter 2,5 timmes skidsprint med favoriten Stina Nilsson och de andra världsstjärnorna var det dax att åka tillbaka till lägenheten och packa ihop efter en fullspäckad dag.

 

IMG_4818

Varför inte avsluta en underbar dag med Sushi undrar Astrid!

IMG_4604

Hemma igen full av nya minnen och upplevelser. Denna gången blev det Stockholm, nästa gång blir det kanske Österlen. Det viktiga var inte vart vi åkte utan ATT vi åkte och gjorde saker tillsammans bara vi 2.

Med kärlek från en tacksam ambassadör!

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?