Senaste inlägg Populäraste inlägg Mer av samma författare

Få senaste inlägg automatiskt

I kväll, den 1 mars, händer det igen…

Av Jonas Haak, 1 mars 2016

 

Idag tisdag den 1 mars händer det igen……det är helt enkelt äntligen dags för 2016 års första Hands in Union arrangemang. Vi får förmånen att ännu en gång gå en levande och dynamisk kväll tillmötes. Idag är det Carolin Dahlman, politisk redaktör på Kristianstadsbladet, som kommer att belysa hur informationsflödet och val av information påverkar våra ungdomar, oss alla medmänniskor och världsmedborgare:

Hur mår ett samhälle där vissa bara kollar sminktips och några rasistisk propaganda?

I panelsoffan, möter vi Driton Rama från Din Bror, Saga Mikenatic samt Elina Stigengård verksamhetsutvecklare för Sveriges Elevkårer och största ungdomsorganisation. Kvällen kommer att bjuda in till samtal och diskussioner.

Vi ser fram emot en härlig kväll! Hoppas att vi ses!

Vem är Hands in Union?

Ett samarbete mellan Kristianstad Österlen flygplats, Mötesforum Futura AB och Destination Kristianstad Österlen.

Hands in Union vill förena näringsliv, föreningar, kommuner, invånare, föreläsare och artister under ett och samma tak. Vi vill vara ett transparent och naturligt alternativ till de större hjälporganisationerna där ledord som närhet till hjälpprojekten och dokumentation över de insamlade medlens väg ger nya otraditionella möjligheter för alla som vill bidra till en ökad medmänsklighet. Varenda krona av de insamlade medlen sänds till valt hjälpprojekt. Hands in Union är ett naturligt CSR alternativ med mervärde där medarbetarna även får en kompetenshöjande föreläsning i samma paket. Vi tror på att när vi gemensamt samlas och hjälper våra medmänniskor hemma och runt om i världen ökas även samarbetet inom vår region och med vår omvärld.

Idéen till Hands in Union föddes i samband med jordbävningskatastrofen i Nepal i april förra året. Ingela Fors, Mötesforum Futura, har i fem års tid rest tillsammans med en av Dalai Lamas medarbetare för att stödja hjälpverksamheten i Nepal och Indien samt för att observera den kulturens bemötande och förhållningssätt. I samband med resan i april bröt jordbävningen ut precis efter hemkomsten från Kathmandu. Ingela tog kontakt med Jonas Haak, vd Kristianstad Österlen flygplats och ett första steg till utformningen av Hands in Union var ett faktum. Flygplatsens vision om att gå från hållplats till mötesplats fick ett av sina naturliga ben.

Och efter ett positivt svar från föreläsare Björn Natthiko Lindeblad, lades den första byggstenen. Därpå har vi haft ytterligare två föreläsare; Pamela von Sabljar och Micke Gunnarsson. Och tänk så underbart, alla involverade agerar helt idéellt.

Höstens insamlade medel uppgick totalt till 98 264 kr

Föreläsningar med Björn Natthiko Lindeblad, Pamela von Sabljar och Micke Gunnarsson – 68 400 kr

Försäljning av kashmir sjalar – 18 558 kr

Företag och privatpersoner – 11 306 kr

 

Vad har då hänt med dessa insamlade medel?

Vårt team på plats; Pema Dorjee och Karma Lama, har akut levererat mat till bergsbyn Jharlang. Barnen drabbas, som vi alla vet, hårdast och de står utan både mat och varma kläder. Totalt har vi donerat 32 200 kr till detta ändamål. Återstående; 36 200 kr, kommer att stödja uppbyggnaden av hem för föräldralösa barn i byn Guljong.

Vi har även inhandlat vinterjackor för 80 barn i byn Baun Gaun i Dhading distriktet.

 

Håll utkik efter oss och våra arrangemang. Vi ser fram emot att möta dig! Du behövs!

 

Ingela och Jonas

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?