Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Bananbröd

Av Helen Andersson, 31 mars 2016

Bananbröd

bananbröd 1

Bananbröd! Ett av det godaste brödet jag ätit, och dessutom (ganska) nyttigt! Jag var dock tvungen att vänta tills mina bananer hemma blev övermogna innan jag kunde baka denna banankaka och en sak är säker… hädanefter kommer det ligga många övermogna bananer här hemma. Det gick inte sluta äta!! Det var helt omöjligt! Jag tänker inte ens tala om hur många skivor jag åt…. Ni skulle ändå inte tro att det var sant
Det här brödet kan ni njuta av till många tillfällen, ni kan ha det till frukost, till maten, till brunchen, som mellanmål eller till ostbrickan, ja det finns egentligen inga begränsningar, det kommer ni att märka om ni provar på att baka den oemotståndliga kaka!

Bananbröd

3 stora bananer som är övermogna (mosade)
0,75 – 1 dl mandelmjölk (går bra med vanlig mjölk också)
1 ½ tsk vaniljextrakt (finns i glasflaska på bakavdelningen)
0,75 dl agave sirap
1 ½ msk vinäger (jag använde äppelcidervinäger)
1 tsk bikarbonat
6 tsk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
5,5 dl havremjöl
1 msk kokossocker

Kokosolja

Avlång sockerkaksform

Blanda mosade bananerna med vaniljextraktet, mjölken och sirapen i en bunke.
Blanda sedan dom andra ingredienserna i en annan bunke och häll över blandningen med mosade bananerna och blanda ihop till en smet.

Smörj sockerkaksformen med kokosolja och häll i smeten i formen.

Grädda i ugnen i 175 grader i 33 min och stäng sedan av temperaturen på ugnen utan att öppna luckan! Låt kakan stå ytterligare 10 minuter.

Ta sedan ut kakan och låt den svalna innan du skär upp den och njuter.

Ät brödet som det är, helt neutralt eller njut med lite färskost och sylt eller marmelad, det är heller inte helt fel med jordnötssmör eller nutella

Den här kakan får ni INTE missa!!

bananbröd 2

bananbröd 3

bananbröd 4

Lycka till!

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?