Senaste inlägg Populäraste inlägg Mer av samma författare

Få senaste inlägg automatiskt

När abstinensen slår till

Av Hans Banke, 11 maj 2016

Är det bara jag eller känner ni er också snuvade på konfekten? Jag hade sett fram emot slutspelet så länge och tänkt att hela våren kommer vara en enda lång gastkramande handbollsfest. Visst, det började bra med ett straffdrama mellan Malmö och Ystad men den bataljen slutade trots allt 3-0 till Ystad. Lugi såg länge ut som den starkare parten i mötet med Sävehof men fick till slut ge upp hoppet om ett semifinalderby mot IFK Kristianstad. För övrigt den enda matchserien som gick till fem matcher. Faktum är att fyra av sex matchserier vanns i tre raka. Jag sitter med orden på tungan och vill formulera att det varit det tråkigaste slutspelet på länge. Inga riktigt nervkittlande draman, inga översvallande känslor och inga skandaler. 

Nej nu har du fel Banke säger ni. Det har ju varit publikfest i Kristianstad, nykläckta stjärnor som Bogojevic i Sävehof och Svarta lådan i Ystad har visat att den håller trots en kraschlandning i semifinalen mot Alingsås. Jag kan ändå inte släppa tanken på att vi nu lever i ett tvåveckors handbollsvakuum. Tur att damerna har en match kvar! Eller blir det två…?

Hur hanterar man två veckors handbollsabstinens på bästa sätt? Förutom att jaga er blodiga efter biljetter till finaldagen så hoppas jag att ni planerar resan dit, vilka andra handbollsidioter ni ska ladda ihop med och hur ni ska ta er in på efterfesten. Hemresan löser sig alltid! Själv, planerar jag att göra avsnitt 100 av podcasten på plats i Malmö Arena. Känns som det kan gå hur som helst!

Vänta…

Inser just nu att det är under detta handbollstomrum jag skulle varit i New York. Typiskt!

Hans Banke

Gör handbollspodcasten Bolltroll & Banke

http://bolltrollbanke.libsyn.com

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?