Senaste inlägg Populäraste inlägg Mer av samma författare

Få senaste inlägg automatiskt

The sky is the limit

Av Malin Bolte, 20 maj 2017

Pratar innan jag tänker

Ibland går mina tankar så fort att jag pratar innan jag tänker. Känner någon igen sig? Precis så var de när jag och Jonas Haak, VDn för Kristianstad Österlen Airport, bollade lite idéer på en flight upp till Stockholm från Kristianstad med Sparrow Aviation. Idéen togs emot positivt men jag trodde nog inte det skulle bli av. Många roliga idéer förblir tyvärr bara idéer. Tänk att göra omstart med Hjärta KID 2017 på 4000 m höjd över vår vackra bygd. Visst låter det lite galet eller jag menar coolt?

Några veckor senare fick jag ett samtal, det var dags! Det var dags på riktigt och jag skulle göra mitt livs första skydive. Eftersom jag är en modig och framförallt mogen kvinna började jag genast att tänka konsekvenser. Kan låta tråkigt men jag är ingen impulsmänniska (även om jag ibland pratar innan jag tänker), det mesta jag gör är väl genomtänkt. Funderade dag och natt i 2 dygn, kan avslöja att jag kände lite rädsla. Är en kontrollmänniska men insåg tidigt att detta kunde jag omöjligt kontrollera. Det enda jag kunde kontrollera var mina tankar. Efter 2 dygns funderingar på vad jag egentligen ville var jag stensäker, detta var precis det jag velat göra i flera år. Just i detta fallet var det bra att jag pratade innan jag tänkte. Plötsligt längtade jag efter dagen på hög höjd.

Coola skydivers & ”Legally Blonde” i träningskläder

Kommer ut på Fallskärmsklubben i Everöd, Skydive Skåne kl. 15 lördagen den 6 maj. Fallskärmsklubben ligger väldigt nära Kristianstad Österlen Airport. Där var det full rörelse med kurser, tandemhopp, gäster från andra klubbar, åskådare, instruktörer etc. Det pratades engelska, danska och svenska. Det var mest killar men även några tjejer. De flesta var bohemiska, vältränade med tatueringar. Lite som surfare fast skydivers. Hade tänkt åka ut i högklackat bara för att sticka ut lite som ”Leaglly Blonde” men valde mina vanliga löparkläder istället.

Det lilla propellerplanet med Johan som pilot flög hela tiden upp och ner med olika skydivers. Ett annat flyg gjorde flygkonst på hög nivå. Jag hann se flera fallskärmshoppare och jag bara njöt. Äntligen var det min tur. Min instruktör Tobias gav ett tryggt intryck så jag kände direkt att detta blir bara bäst. Markus som skulle filma hade jag redan tjuvfotograferat då han hade en cool stjärntatuering på armen. Båda killarna kändes klockrena för uppdraget och mitt lugn fortsatte. Tobias hjälpte mig med utrustningen som var en overall, mössa, glasögon och en sele som spändes hårt. Måste säja att jag önskade lite coolare outfit hahaha. Tobias gav mig instruktioner på vad jag skulle göra. Instruktionerna var enkla, lägg först armarna i kors över bröstet och upp med underbenen när vi hoppar ut. Det viktigaste var att se glad ut!!! Alla förutsättningar var optimala och jag var redo.     DSC05866

 För högt för svindel

Vi var 10 personer inne i det lilla planet och man sitter tight ihop på golvet. Kan berätta att det inte fanns plats för någon flygvärdinna där inte. Känslan var lugn, skön och jag kände glädje i hela kroppen. Jag älskar att flyga och det var så vackert att se stora delar av Skåne, Österlen och Blekinge. Vi flög längs med den vackra kusten, längs med Yngsjö och Åhus och där nere brukar jag ofta springa och njuta av stranden. Det var en magisk dag, vindstilla, solig och varm. Det var det vackraste gröna lapptäcke jag någonsin sett. Grönt är skönt som det heter och blått är flott.

Alla fallskärmshoppare har en klocka på armen som visar höjden och nu visade alla klockorna 4000 m. Jag kan berätta att det är galet högt upp så svindel behöver man inte bekymra sig över. Det är helt enkelt för högt för svindel.

Mindfulness på 4000 m

Nu var det dags.!!! Alla gjorde high five, tog varandra i händerna innan det var dags att öppna ”luckan” ut i friheten. Stämningen av laddad. Det vara bara jag och Tobias som hoppade tandem, De första två hoppade ut i en kullerbytta och jag bara tänkte tjohoo va coolt. När det var vår tur stod Markus ute på flygplanet och fotograferade mig när jag hoppade. Trodde nog att jag skulle bli rädd där uppe precis innan hoppet men jag var fortfarande helt lugn och njöt av utsikten. Jag var bara där och då, fullständigt i känslan. Detta var mindfulness på hög nivå;)

DSC05883
DSC05885

Fritt fall, adrenalin och frihetskänsla

WOW, att bara falla rakt ner i luften på 4000 m höjd är det galnaste och coolaste jag gjort. Hastigheten var ca 200 km/h, så det gick fort. Känslan var magisk och det var så vackert att titta sig runt om. Adrenalinet sprutade i hela kroppen och lyckokänslan var på topp. Efter det fria fallet stannade vi vid Markus som fotograferade oss. Fantastiskt att man kan ha ett teamarbete så högt uppe i luften. Det fria fallet är ca 3000 m och sedan är det en lugnare färd vidare ner. Man styr fallskärmen genom att dra i banden och jag fick ”övningsköra”. Det var alldeles tyst där uppe. En sådan tystnad man får gåshud av. Min kropp och knopp var i fullständig harmoni. Jag kände en enorm frihetskänsla.

DSC05948
DSC05977

Benen i 90 grader

Landningen var det jag oroat mig mest över då jag har ett knä som stökar men det var onödig oro. Jag landande på rumpan med benen i 90 grader och det var hur smidigt som helst. Väl nere på marken var mitt endorfin på topp. Jag bara jublade av glädje, jag kunde bara le. Markus kommentar var; ”man såg att du njöt av hoppet”. YES YES YES det var amazing, det går nästan inte att förklara. Detta måste vara känslan TOP NOTCH!
Direkt efter tänkte jag, jag måste göra det igen!!!??? Funderar nu på om jag ska ta en fallskärmskurs och lära mig själv. Detta är verkligen en Malin-grej. Det är många känslor på en och samma gång, mindfulness, spänning, fart och kontroll i en enda mix. Fallskärmsklubben har några kurser varje år så vem vet…

DSC06034

Malin coachar om skydiving
JUST DO IT! Gör det om du är sugen, lovar att du inte kommer att ångra dig. Det är bra att gå utanför sin komfortzon. ”Great things never came from comfort zones”. Detta kommer att vara ett minne för livet. Anledningen att minnet kommer att vara kvar är känslan det gav. En stark känsla försvinner aldrig. Tacksam för upplevelsen och nästa gång vill jag ha en rosa hjälm och grymt coola glasögon;)

Vill du läsa mer om Skydive Skåne kan du göra det här: http://www.skydiveskane.se

Vi på Hjärta KID är redo att ta med dig på nya roliga utmaningar, tips och äventyr för att uppleva vår fantastiska bygd på olika sätt. Så häng med, nu har vi startat på 4000 m höjd och är nere på marken för att leda er vidare.

Här kan du se mitt magiska skydive…ser jag ut att gilla det?

Enjoy – Only the sky is the limit….

/Malin

 

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?