Senaste inlägg Populäraste inlägg Mer av samma författare

Få senaste inlägg automatiskt

Nya Östra – en golfupplevelse

Av Malin Bolte, 15 juni 2017

Den 6 juni var det äntligen invigning av nya Östra som har totalrenoverats och som vi medlemmar har längtat. Pierre Fulke har ritat den nya banan och det har bl.a byggt nya tees, bunkrar och vackra vattenhinder.

KGK i Åhus är en av landets äldsta golfbanor med anor från 1924, dvs 93 års erfarenhet. Det finns idag två 18-hålsbanor med helt olika karaktär. De erbjuder båda vacker och varierad miljö. KGK i Åhus erbjuder torra banor året runt.

Syftet med att bygga om banan var att göra den ännu mer utmanande.

IMG_3217
1 tee Östra
Trots det överlägsna underlaget är jag säsongspelare så oftast blir det golf maj-oktober sedan vilar jag mig i form med andra aktiviteter. Jag är en typisk medelgolfare med 19 i hcp, har spelat stora delar av mitt liv, tränar sällan golf (vilket man borde), är ofta stabil i mitt spel och min värsta fiende är bunkrar och vatten. Oops, hål 1 börjar med ett par 5 och x bunkrar. Brukar göra ett ganska lätt par här men denna gången ville jag tydligen testa 3 bunkrar som uppvärmning!? Att starta med en dubbelbogey kändes sådär men nu gällde det att tänkte positivt. Ny bana, nya hinder, nya möjligheter…galet kul.

Vackra bunkrar
Lär dig slå bunkerslag eller lär dig undvika alla bunkrar så kommer det att gå som en dans på Östra. Bunkrarna är så vackra med sina höga kanter och snyggt krattade. Jag vill liksom bara fotografera dem hela tiden men helst inte slå bunkerslag. Hur svårt kan det vara att sikta rätt eller slå ett bunkerslag…öppen stans, öppen klubba, brant sving och ta med sand. Låter ju hur enkelt som helst eller hur?

IMG_3178

IMG_3175

Första 9
Efter 9 trevliga hål hade jag 17 p och spelet flöt på bra och jag njöt av den nya gröna vackra banan.  Generellt har kvalitén ökat och svårighetsgraden är fullt hanterbar. Uppfräschningen är verkligen märkbar och känslan är bra.

IMG_3161

Sista 9 ger gåshud
Nu börjar utmaningen på riktigt och hål 14,15 och 16 är så vackra att man får gåshud men det kostade 1 boll, 2 sträck och 1 par. Här gäller det att man inte har vattenskräck. Vattenhinderna är vackert inramade i trä. Säjer bara WOW va snyggt (och svårt). Top notch känns som ett passande uttryck.

IMG_3187

IMG_3201

IMG_3200
På sista hålet känner jag mig ganska trött och ffa inspirerad av att ha spelat nya Östra. Men 32 poäng på scorekortet får jag vara nöjd och jag lovar att nya Östra kommer att ge även dig en golfupplevelse.

IMG_3208

IMG_3170

Golflivet på en räkmacka
Livet känns härligt när man har äran att spela på en fantastisk golfbana i bra skick. Nu kanske jag borde börja träna bunkerslag för jag tänker ju sänka mig till mitt gamla hcp i år. Vi får se hur det blir med det men oavsett så avlutade jag rundan med en räkmacka ute i solen. Tack KGK för att ni utmanar oss med 2 fantastiska banor och ert syfte är uppfyllt. Banan är verkligen mer utmanande och vacker, bra jobbat!

IMG_3219

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?