Senaste inlägg Populäraste inlägg Mer av samma författare

Få senaste inlägg automatiskt

En liten pärla på landet!

Av Annette Hermansson, 5 augusti 2017

Sommarens snackis på nätet och IRL har utan tvekan varit det dåliga vädret. Nästintill mer debatterat än IT-skandalen. Inlägg på sociala medier som visar bilder från ett varmt Europa och där avundsjukan visar sig synlig från de som inte får sol. Vädret är viktigt för oss svenskar, där kan vi enas och tycka till. Solens påverkan på vårt välbefinnande i all ära men tankens kraft och acceptans har även de en stor betydelse. Vi kan inte göra något åt vädret, men vårt förhållningssätt kan vi göra något åt. Jag är dock inget fans av citatet ”det finns inget dåligt väder utan bara dåliga kläder”. Det må så vara, men inte har jag lust att vara ute när regnet står som spön i backen. Dock accepterar jag det och försöker hitta små pärlor att besöka där man kan husera inomhus. Jag har hittat en liten pärla!

Vittskövle café. Ett smultronställe (kärt barn har många namn) 2,7 mil söder om Kristianstad och alldeles i närheten av Vittskövle Slott. Ett mysigt litet café som inryms i en historisk statarlänga från 1850-talet och byggt i korsvirke. Där finns två statarlängor och jag har läst mig till att i dessa fanns det fyra lägenheter och en gång i tiden bodde där alltså åtta familjer varav 55 barn!

Tillbaks till nutid och då kan man snabbt konstatera att nuvarande ägare av caféet har bevarat det genuina och gemytliga i dessa historiska byggnader. De brinner för sin verksamhet och satsar på en klanderfri service och hembakta sötsaker och smörgåsar. Vad sägs om marängbakelse och citronkaka eller en ägg- och sillsmörgås? Det vattnas i munnen bara av att skriva om det… Som sagt, med tanke på vädret denna sommar, så kan du sitta både inne och ute och avnjuta godsakerna.

På gården hittar du även en butik med ekologiska och lokala produkter samt en antik- och kuriosabutik. Så se till att nästa utflykt går till Vittskövle 🙂

Ha det bäst!/Annette

cafe 1

 

cafe 3

 

cafe 2

 

cafe 6

cafe 4

 

cafe 5

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?