Senaste inlägg Populäraste inlägg Mer av samma författare

Få senaste inlägg automatiskt

Söndagsfrukost

Av Annette Hermansson, 4 december 2017

Du vet känslan i kroppen, när du på en plats du aldrig besökt förut, möter en härligt ombonad atmosfär? När det varma och hemtrevliga liksom smittar av sig på en sekund och du inte vill gå därifrån? Snudd på religiöst. En blandning av vilsamhet och nyfikenhet.

Den känslan fick jag när jag klev in i Minas Chokladstudio i Trollebygdens vackra landskap och doften av kaffe och choklad spred sig så fort jag öppnade dörren. Som i en film stod regnet dessutom som spön i backen bakom mig.

Små cellofanpåsar och korgar med alla tänkbara chokladprodukter prydde hyllorna och bara att förflytta sig mellan dem tog tid när jag prompt ville läsa på alla etiketter. Det är en fin liten lanthandel med angränsande tillverkningskök där Mina själv tillverkar fantastisk choklad i alla dess former och smaker. Mycket av det hon tillverkar går att köpa i butiken.

Mitt fokus denna dag var dock chokladfrukosten. En frukostbuffé i chokladens tecken som jag hört mycket om och som jag sett fram emot att prova. Så här i juletider kändes det extra mysigt att åka iväg och äta frukost. I cafédelen var frukosten omsorgsfullt uppdukad med bland annat hemmagjorda våfflor, scones, chokladkräm och müsli. Till allt det goda dricker du chokladkaffe eller chokladte. Alla samtal mellan frukostgästerna viskades fram, ingen ville störa den positiva men andaktsfulla stämningen.

När du ätit av alla frukosttillbehör och det känns som om chokladen sprutar ur öronen på dig, då äter du lite till. Bara för att det är så galet gott med choklad! Innan avfärd är det dessutom obligatoriskt att köpa chokladpulver och chokladpraliner med sig hem;)

/Annette

 

choklad 1

choklad 3

choklad 4

choklad 2

choklad 5

choklad 6

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?